• În România, vremea va fi vântoasă, iar temperatura maximă se încadrează între 13 și 23 de grade Celsius.
  • În București, cerul va fi invariabil, iar vântul va avea intensificări. Temperatura maximă ajunge la 23 de grade Celsius.
  • La munte, rafalele de vânt vor depăși 80 – 100 de kilometri pe oră.
  • Pe teritoriul României, marți 18 mai, a fost emis un cod galben de vânt, valabil în perioada 06:00 – 23:00.

Marți, 18 mai 2021, vremea va fi vântoasă pe teritoriul României. ANM a emis un cod galben de vânt, care este valabil până la ora 23:00. Bucureștiul are temperaturi maxime de până la 23 de grade Celsius.

Prognoza ANM pentru România: Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 23 de grade Celsius

Vremea va fi vântoasă, iar în vestul, nordul și centrul țării și rece pentru această dată. Mai ales pe parcursul zilei, vântul va prezenta intensificări susţinute în majoritatea zonelor, cu viteze de peste 50…60 km/h, iar local, cu precădere în Transilvania, Oltenia și Muntenia 70…80 km/h.

La munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși 80…100 km/h. În nord-vestul, nordul, nord-estul, centrul teritoriului și în zona de munte, cerul va avea înnorări temporar accentuate, vor fi averse, pe arii restrânse însoțite de descărcări electrice.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 35…40 l/mp. Izolat va cădea grindină. La munte, la peste 1800 m altitudine, vor fi precipitaţii mixte.

În celelalte regiuni cerul va fi variabil, temporar cu unele înnorări, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în sud-est.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 13 şi 23 de grade Celsius, cu cele mai ridicate temperaturi în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 13 grade Celsius.

Prognoza ANM pentru București: Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 23 de grade Celsius

Vremea va fi vântoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări, mai susținute după-amiaza și seara, când la rafală se vor depăși viteze de 60…65 km/h.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 23 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 9 – 11 grade Celsius.