METEO, 8 mai 2021. Vremea se va răci: temperaturile nu vor depăși 20 de grade

  • ANM a emis prognoza meteo pentru astăzi, 8 mai 2021, în țară și în București.
  • În majoritatea zonelor, temperaturile vor fi mai mici decât cele obișnuite perioadei.
  • În București, vremea va fi astăzi mai rece și ușor instabilă.

Cum va fi astăzi vremea în țară

Vremea va fi caracterizată azi de valori termice mai coborâte decât cele climatologic specifice datei în vest, centru, nord și nord-est și apropiate de cele normale în restul țării.

În prima parte a intervalului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în nord, centru și în sud-est, precum și munte, unde doar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice.

În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1800 m, vor fi precipitaţii mixte.

Noaptea cerul se va degaja treptat devenind mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafală în general de 45…55 km/h, iar la munte, cu precădere în zona înaltă a masivelor sudice, va sufla tare, cu peste 90 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 13 şi 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 10 grade, mai coborâte, spre valori în jurul a -4 grade, în depresiuni unde se va forma brumă.

Citește și METEO. ANM a anunțat cum va fi vremea în luna mai

Cum va fi vremea astăzi în București

Vremea se va răci astăzi în Capitală față de ziua anterioară și va fi ușor instabilă.

În prima parte a intervalului vor fi înnorări temporar accentuate și perioade în care se vor semnala ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice.

Noaptea, cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla în general moderat ziua, apoi va slăbi în intensitate.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.