METEO. COD GALBEN de ninsori și viscol în București și 8 județe. Minimele zilei ajung la -9 grade Celsius

  • De marți, de la ora 23.00, până miercuri, la ora 23.00, este în vigoare un Cod Galben de ninsori
  • Avertizarea vizează Muntenia, Dobrogea și, local, Moldova
  • Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 4 grade, iar cele minime între -9 și -1 grad.

Cum va fi vremea în România

Cerul va fi variabil în regiunile vestice și nord-vestice și mai mult noros în rest. În Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei temporar va ninge, în general moderat cantitativ, se va depune strat nou de zăpadă, neuniform și local consistent, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

În aceste regiuni vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 60…70 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, determinând scăderea semnificativă a vizibilității, conform prognozei meteo.

În zona montană va ninge, cu precădere în Carpații Meridionali, unde mai ales pe creste, vântul va prezenta intensificări, cu viteze în general de 70…80 km/h, anunță meteorologii.

În restul teritoriului vor mai fi ninsori slabe, izolate, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 4 grade, iar cele minime între -9 și -1 grad.

Antenționare Cod Galben de ninsori

În intervalul menționat (26-01-2021 ora 23:00, 27-01-2021 ora 23:00), în Muntenia, Dobrogea și local în Moldova și la munte temporar va ninge, în general moderat cantitativ, transmit meteorologii ANM.

În regiunile estice și sud-estice vântul se va intensifica treptat și local vor fi rafale în general de 50…60 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge în general 55… 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75…85 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată, conform prognozei meteo.

Local în jumătatea de sud-est a țării vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă neuniform și consistent. În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei vântul va avea rafale în general de 55…70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Sursa: ANM

Cum va fi vremea în București

Vremea va fi închisă, temporar va ninge, mai ales în cursul zilei, când se va mai depune un strat de zăpadă, în medie de 4…6 cm. Astfel la finalul intervalului este estimată o grosime a stratului de zăpadă, în general, de 8…12 cm.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad, potrivit ANM.