O furtună de grindină a făcut prăpăd două orașe din Franța ,,Am crezut că e război”

  • Orașul francez Châteauroux a fost lovit de o furtună cu grindină. 1.000 de mașini și 250 de case au fost avariate din cauza furtunii.
  • Unele persoane au plecat din case după ce pietrele de gheață au spart plăcile acoperișurilor și a plouat înăuntru.
  • Primăvara a venit cu surprize și în Denver. În doar 36 de ore, s-a trecut de la avertismentul de incendii de vegetație la zăpadă de 31 de centimetri.

Nu e un fleac, i-a ciuruit. Natura s-a răzbunat noaptea trecută pe mai multe orașe din Franța. ,,Am crezut că e război„, au spus locuitorii orașului Châteauroux. În Indre, de exemplu, grindina depășea dimensiunea unei mingi de tenis sau de baseball.

Forța cu care a căzut grindina a distrus mai multe mașini, în special în cartierele Grands-Champs și Saint-Jean din Châteauroux.

Parbrize și geamuri sparte, tablă îndoită, acoperișul caselor distrus, totul din cauza unei furtuni cu grindină de dimensiunea unei mingi de tenis. Unele persoane au plecat din case după ce pietrele de gheață au spart plăcile acoperișurilor și a plouat înăuntru.

O mie de mașini și 250 de case au fost avariate. Pompierii au fost chemați pentru 450 de intervenții.

Primăvara a venit cu surprize și în Denver, furtună de zăpadă ca-n toiul iernii. În doar 36 de ore, s-a trecut de la avertismentul de incendii de vegetație la zăpadă de 31 de centimetri.

Temperaturile au scăzut de la 32 de grade la minus un grad. Din cauza zăpezii copacii au căzut pe mașini. Peste 450 de echipaje au intervenit pentru a ajuta 66 de mii de locuitori, care au rămas fără electricitate.

Furtunile puternice continuă în vestul Europei. În Germania este cod roșu, meteorologii au emis cod portocaliu pentru pentru nordul Italiei, în timp ce pentru Franta, Belgia, Olanda, Austria și Ungaria este în vigoare un cod galben de vreme severă.