• Prognoza ANM pentru 21 iulie 2021 arată că vremea în țară va fi general instabilă, iar temperatura maximă în România se va încadra între 19 și 20 de grade Celsius în jumătatea de nord a țării, iar în sud-vestul Munteniei vor fi temperaturi de 31 – 31 de grade Celsius.
  • În București, temperatura maximă va ajunge la 29 de grade Celsius.
  • La munte, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor scădea față de ziua precedentă.
  • La mare, temperatura maximă se va încadra între 27 și 29 de grade Celsius, iar temperatura apei se va situa între 26 și 29 de grade Celsius.

Vremea va fi în general instabilă în nord-estul, centrul și sud-estul țării. În aceste zone, mai ales după-amiaza și seara, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină.

Vremea în România: Temperatura maximă se va încadra între 19 și 20 de grade Celsius în jumătatea de nord a țării, iar în sud-vestul Munteniei vor fi temperaturi de 31 – 31 de grade Celsius

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 – 30 l/mp și izolat 40 – 45 l/mp. În restul teritoriului astfel de fenomene vor fi posibile pe spații mici.

Îndeosebi ziua, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, local cu viteze mai mari (rafale de peste 55 – 65 km/h) în Oltenia, Moldova, precum zona montană înaltă, în special a Carpaților Meridionali.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Temperaturile maxime, în general sub normele perioadei mai ales în jumătatea de nord a țării, se vor încadra între 19 – 20 de grade Celsius în nordul Moldovei și Maramureș și 31 – 32 de grade Celsius în sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 19 grade Celsius. Pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață.

Vremea în București: Temperatura maximă va ajunge la 29 de grade Celsius

Instabilitatea atmosferică se va accentua îndeosebi după-amiaza, când se vor semnala averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și posibil grindină.

Noaptea cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă, apropiată de norma climatologică a perioadei, va fi în jurul valorii de 29 de grade Celsius, iar cea minimă de 15 – 17 grade Celsius.

Prognoza ANM pentru regiunea montană: Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor scădea față de ziua precedentă

Vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări temporar acccentuate și averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice şi condiţii de grindină, cu precădere pe parcursul zilei.

Cantitățile de apă vor depăși local 20 – 30 l/mp și izolat 40 – 45 l/mp . Vântul va avea intensificări, iar în special pe crestele Carpaților Meridionali vor fi rafale de peste 55 – 65 km/h. Valorile termice vor scădea față de ziua precedentă.

Vremea la mare: Temperatura maximă se va încadra între 27 și 29 de grade Celsius

Vremea se va răcori față de intervalul anterior și va fi în general instabilă. Cerul va fi temporar noros și, mai ales dupăamiaza și seara trecător vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare (rafale în general de 45 – 55 km/h), iar în timpul ploilor poate lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi de 27 – 29 de grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 17 și 19 grade Celsius. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 26 și 29 de grade Celsius.