• Ultimele zile din aprilie vor fi destul de friguroase, apoi vremea devine caldă.
  • Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru săptămâna 15-22 aprilie.
  • Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice în prima săptămână din mai.

După o săptămână cu temperaturi de vară, ultimele zile din aprilie vor fi destul de friguroase, apoi vremea devine caldă, în luna mai, potrivit prognozei pentru următoarele 4 săptămâni, transmise marţi de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

15 – 22 aprilie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în jumătatea sud-estică a ţării, dar mai ales în extremitatea de sud-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.

22 – 29 aprilie
Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în regiunile intracarpatice, dar mai ales în vestul şi nord-vestul teritoriului, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Recomandări

FOȘTII ȘEFI SRI AJUNG SUB CONTROL JUDICIAR
UN ROMÂN E ARESTAT DE TRĂDARE
CE VOR PRIMARII ÎN 2024?
DR. HASHEM VREA SĂ FACĂ TRANSPLANT DE CAP
ORBAN ÎL APĂRĂ PE NETANYAHU
DEVII DEPENDENT DE PASTILELE PENTRU SLĂBIT

29 aprilie – 6 mai
Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales ales în regiunile estice şi sud-estice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

6 – 13 mai
Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării, posibil uşor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi uşor excedentare în jumătatea sud-estică a ţării, dar mai ales în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Citește și