• Vremea fără precedent a fost atribuită fenomenului El Niño și schimbărilor climatice.
  • Meteorologii spun că temperaturile vor scădea probabil săptămâna aceasta.
  • Doar trei capitale de stat vor înregistra temperaturi care se vor apropia de 40C.

Brazilia a înregistrat cea mai mare temperatură vreodată – 44,8 C – în timp ce anumite părți ale țării trec printr-un val de căldură înăbușitor. Recordul a fost atins duminică în orașul Araçuaí, în statul Minas Gerais, din sud-estul Braziliei, anunță BBC.

Vremea fără precedent a fost atribuită fenomenului El Niño și schimbărilor climatice. Meteorologii spun că temperaturile vor scădea probabil săptămâna aceasta.

Potrivit Institutului Național de Meteorologie (Inmet), doar trei capitale de stat vor înregistra temperaturi care se vor apropia de 40C, a raportat CNN Brasil. Agenția guvernamentală a declarat că temperatura maximă a Araçuaí de 44,8 °C a depășit recordul anterior al țării de 44,7 °C, măsurat în 2005.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

Căldura a văzut alerte roșii emise în toată țara, cu o lună înainte de începutul verii în emisfera sudică. Consumul de energie al Braziliei a crescut la niveluri record, pe măsură ce oamenii încearcă să se mențină răcori.

Temperaturile ridicate au făcut ca Taylor Swift să anuleze unul dintre concertele ei din Rio de Janeiro, după ce un fan s-a îmbolnăvit și a murit înainte de un spectacol de vineri.

Potrivit organizatorilor, Ana Clara Benevides Machado, în vârstă de 23 de ani, a căutat ajutor pe stadion după ce s-a simțit rău. A fost transportată la spital, dar a murit o oră mai târziu. Cercetările oficiale publicate în urmă cu două săptămâni au arătat că temperatura medie în țară fusese peste media istorică din iulie până în octombrie.

Citește și