• În unele regiuni ar putea chiar să ningă.
  • În unele părţi ale Regatului Unit vor apărea avertizări meteorologice la începutul săptămânii viitoare.
  • Mai multe straturi de haine mai subţiri vă vor menţine mai cald decât un singur strat gros, spun specialiștii.

Temperaturile vor scădea în cursul săptămânii viitoare în Marea Britanie, semn că vremea de iarnă nu s-a terminat încă, potrivit Sky News.

În unele părţi ale Regatului Unit vor apărea avertizări meteorologice la începutul săptămânii viitoare, deoarece temperaturile aspre de iarnă se vor întoarce pentru o scurtă perioadă de timp.

În prezent, nu există avertizări meteorologice din partea Met Office, dar Agenţia britanică de securitate sanitară a emis o alertă de vreme rece.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Ambele organizaţii spun că toate părţile Angliei se vor confrunta cu vreme rece de luni la ora 1 dimineaţa până miercuri la miezul nopţii. În unele regiuni ar putea chiar să ningă.

Dr. Agostinho Sousa, şeful departamentului de evenimente extreme şi protecţie a sănătăţii din cadrul UKHSA, a declarat: „În astfel de perioade, este important să verificaţi familia, prietenii şi rudele care pot fi mai vulnerabile la vremea rece, deoarece aceasta poate avea un impact serios asupra sănătăţii. Dacă aveţi o afecţiune medicală preexistentă sau aveţi peste 65 de ani, este important să încercaţi să vă încălziţi locuinţa la cel puţin 18 grade Celsius dacă puteţi”.

Acest lucru vine în contextul în care oamenii continuă să se lupte cu facturile mari la energie, iar UKHSA a oferit câteva sfaturi persoanelor care încearcă să se încălzească.

Mai multe straturi de haine mai subţiri vă vor menţine mai cald decât un singur strat gros, au spus ei.

Băuturile calde şi mâncarea caldă ajută, de asemenea.

Chris Almond, meteorolog şef adjunct la Met Office, a declarat: „Deşi ne-am mutat în primăvara meteorologică, săptămâna viitoare vremea va avea un aspect clar de iarnă. Aerul foarte rece se va răspândi în Marea Britanie, aducând ploi de zăpadă chiar şi la nivelul mării în nord luni, iar aceste ploi de zăpadă s-ar putea răspândi mai mult în sud marţi. Având în vedere temperaturile scăzute din timpul nopţii şi riscul de gheaţă, este posibil să se emită avertizări meteorologice pentru luni şi marţi, odată ce detaliile privind potenţialele efecte vor deveni mai clare, aşa că urmăriţi cu atenţie prognoza Met Office”.

Aceasta vine după ce Anglia a avut cea mai secetoasă lună februarie din ultimii 30 de ani, potrivit Met Office. Marea Britanie a înregistrat mai puţin de jumătate din media de precipitaţii pentru această lună, respectiv 45%, cu doar 43,4 mm.