• Țările nordice îndură canicula! În Laponia se înregistrează cea mai călduroasă zi din 1914 încoace, relatează The Guardian.
  • Regiunea Kevo a înregistrat o temperatură de 33,6 de grade Celsius, după ce Finlanda a înregistrat o căldură record în luna iunie.

Țările nordice au înregistrat în weekend temperaturi aproape de record, inclusiv maxime de 34 de grade Celsius în unele locuri.

Institutul național de meteorologie din Finlanda a înregistrat cea mai ridicată temperatură pentru luna iunie de la începutul înregistrărilor, în 1844. De asemenea, mai multe părți ale Suediei au raportat maxime record pentru luna iunie.

Duminică, în regiunea Kevo, din Laponia, a fost înregistrată o căldură de 33,6 de grade Celsius, fiind cea mai caldă zi din 1914, când autoritățile au înregistrat 34,7 grade Celsius.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

La nivel național, luna iunie 2021 a fost a treia cea mai călduroasă înregistrată vreodată în Suedia.

Institutul meteorologic din Norvegia a înregistrat 34 de grade Celsius în Saltdal, o regiune din apropierea Cercului Polar. Aceasta este cea mai ridicată temperatură măsurată în această țară din acest an și la doar 1,6 grade Celsius diferență de recordul istoric al Norvegiei.

Temperaturile ridicate din nordul Europei vin după valul de căldură record și incendiile de vegetație care au provocat distrugeri în unele părți ale Americii de Nord. Canicula a ucis 95 de persoane numai în statul american Oregon. Sute de persoane au murit din cauza căldurii în nord-vestul SUA și în sud-vestul Canadei.