• Haosul provocat de zăpada din Suedia a lasat 1.000 de vehicule blocate pe un drum principal.
  • Suedia a înregistrat miercuri cea mai scăzută temperatură în ultimii 25 de ani, -43,6°C în nord.
  • În Norvegia, şcoli au fost închise joi, în mai multe orașe din sud, din cauza ninsorii din ultimele zile.

Țările nord-europene, Norvegia, Finlanda, Danemarca și Suedia, se confruntă cu un val de frig și ninsori. Suedia a înregistrat miercuri cea mai scăzută temperatură în ultimii 25 de ani, -43,6°C în nord, potrivit Agenției suedeze de Meteorologie SMHI.

Ninsorile puternice au blocat sute de mașini în Suedia și Danemarca, au anunţat autorităţile locale, iar în Norvegia numeroase trenuri au fost anulate.

În Suedia, oamenii care au rămas blocați în 1.000 de vehicule în zăpada abundentă timp de mai bine de 24 de ore au fost evacuați, anunță autoritățile suedeze, scrie BBC.

Recomandări

CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
APPLE VINE CU UPDATE PENTRU IPAD-URI
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI
CÂND VEZI SEZONUL 4 DIN EMILY IN PARIS
CÂT DAU BOGAȚII PENTRU JO?

La Älvsbyn, în nordul Suediei, aproximativ 4.000 de case nu au avut electricitate joi dimineaţa, iar temperaturile au scăzut pana la -34°C, potrivit postului public de radio Sveriges.

În Norvegia, şcoli au fost închise joi, în mai multe orașe din sud, din cauza ninsorii din ultimele zile, iar unele urmează să fie închise şi vineri.

În Danemarca, din cauza unei furtuni de zăpadă, armata a fost mobiliazată pentru a transporta persoanle grav bolnave, din cauză că ambulanţele întâmpină dificultăţi de deplasare.

Citește și