• Vulcanul Etna din Sicilia a intrat într-o nouă fază de erupție duminică dimineața, după mai multe cutremure intense.
  • Activitatea vulcanică a fost observată și înregistrată cu ajutorul instrumentelor INGV, deoarece vulcanul era ascuns în nori, împiedicând observarea directă a erupției.
  • Vulcanul Popocatepetl din Mexic a erupt sâmbătă, determinând perturbări în traficul aerian, cu anularea mai multor curse și întârzieri.

Duminică dimineața, vulcanul Etna din Sicilia a intrat într-o nouă fază de erupție după mai multe cutremure intense, relatează CNN. Activitatea vulcanică a fost observată și înregistrată folosind instrumentele Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie din Italia (INGV), deoarece vulcanul era ascuns în nori, ceea ce a împiedicat observarea directă a erupției.
Ca urmare a erupției, o ploaie de cenușă a acoperit mai multe localități din sud-vestul Italiei, determinând oprirea zborurilor în zonă.

„În această dimineață, totul a început în jurul orei 8, când s-au auzit primele urlete ale vulcanului, după care, în jurul orei 11:40, au început să cadă lapilli, pe care îi puteți vedea aici în mâinile mele. Etna se face din nou simțită, ca de obicei”, a declarat Massimo Padalino, tour operator pe Muntele Etna.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Muntele Popocatepetl din Mexico a erupt sâmbătă.

În același timp, sâmbătă, traficul aerian din Mexic a fost dat peste cap după ce vulcanul Popocatepetl, aflat la aproape 70 de kilometri de capitală a erupt, de asemenea. Potrivit Bloomberg, mai multe curse aeriene au fost anulate, iar altele au avut întârzieri. Principalele două aeroporturi din Ciudad de Mexico și-au întrerupt temporar operațiunile, iar traficul a fost reluat pe seară.

Potrivit șefului autorității de protecție civilă a țării, Mexicul a ridicat nivelul de alertă privind vulcanul Popocatepetl în urma creșterii activității, iar oficialii au primit ordin să facă verificări privind rutele de evacuare și adăposturile în caz de urgență.

Citește și: