Vreme caniculară în București, până vineri. Disconfortul termic va fi ridicat

Irak-ul este lovit de un val sever de caniculă. La Bagdad sunt peste 52 grade Celsius Sursă foto: Profimedia
  • De miercuri, de la ora 12.00, până joi, la ora 9.00, în Capitală, vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat
  • Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități
  • Temperatura maximă va fi de 32-33 de grade Celisus, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius

Vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic va fi ridicat în Capitală până vineri, potrivit prognozei speciale pentru București, emise miercuri de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Astfel, de miercuri, de la ora 12.00, până joi, la ora 9.00, în Capitală, vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, însă după-amiaza și seara probabilitatea pentru înnorări, averse posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină va fi ridicată.

Temperatura maximă va fi de 32-33 de grade Celisus, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius.

De joi, de la ora 9.00, până vineri, la ora 21.00, vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic va fi ridicat (indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități).

Probabilitatea de apariție a perioadelor cu instabilitate atmosferică (averse posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină) va fi mai ridicată joi. Temperaturile maxime vor fi de 34-36 de grade, iar cele minime nu vor scădea sub 20 de grade.