• Potrivit ANM, astăzi vor fi maxime cuprinse între 23 și 28°C.
  • Temperaturile scad spre normal de miercuri de când o să înceapă ploile.
  • Weekendul va veni cu vreme mult mai caldă comparativ cu cea normală, anunță ANM.

Vremea va fi în continuare mai caldă decât normalul perioadei, până la finalul primei săptămâni, apoi temperaturile încep să scadă până la medii de 12 – 13 grade Celsius, potrivit prognozei pe două săptămâni transmisă luni de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Vremea rămâne mai caldă decât cea normală pentru această perioadă, însă de miercuri apar ploile și o ușoară răcire.

Pentru Banat în primele două zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă, cu o medie a valorilor maxime de 24 de grade Celsius și a minimelor în jurul a 12 grade Celsius. Ulterior, deși valorile termice vor fi în scădere, vremea va fi în continuare mai caldă decât normalul perioadei, iar până la finalul primei săptămâni mediile valorilor diurne vor oscila în jurul a 19 grade Celsius, iar ale celor nocturne între 6 și 10 grade Celsius. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința să scadă continuu până la medii ale maximelor de 12…13 grade Celsius și ale minimelor de 4…5 grade Celsius. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în prima zi a lunii noiembrie și după data de 4 noiembrie.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

În Crișana primele două zile aduc vreme deosebit de caldă, cu o medie a valorilor maxime de 24 de grade și a minimelor în jurul a 12 grade Celsius. Ulterior, deși valorile termice vor fi în scădere, vremea va fi în continuare mai caldă decât normalul perioadei, iar până la finalul primei săptămâni mediile valorilor diurne vor oscila în jurul a 19 grade, iar ale celor nocturne între 6 și 10 grade Celsius. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința să scadă continuu până la medii ale maximelor de 12…13 grade Celsius și ale minimelor de 4…5 grade Celsius. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în prima zi a lunii noiembrie și după data de 4 noiembrie.

Cum va fi vremea în Transilvania și Oltenia


Pentru Oltenia în primele trei zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu o medie a valorilor maxime de 21…23 de grade Celsius și a minimelor între 9 și 11 grade Celsius. Ulterior, în 2 noiembrie, valorile termice vor fi în scădere (maxime în jurul a 17 grade Celsius și minime de 6…7 grade Celsius), dar vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, iar până la finalul primei săptămâni mediile valorilor diurne vor fi, în medie, de 19…20 de grade, iar ale celor nocturne între 7 și 11 grade Celsius. În a doua săptămână din noiembrie, temperatura aerului va scădea treptat și vor fi maxime, în medie, între 14 și 19 grade Celsius și minime între 4 și 10 grade Celsius. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în prima zi a lunii noiembrie și după data de 4 noiembrie.

Pentru Transilvania în primele două zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă, cu o medie a valorilor maxime de 22 de grade Celsius și a minimelor de 4…9 grade Celsius. Ulterior, deși valorile termice vor fi în general în scădere, vremea va fi în continuare mai caldă decât normalul perioadei, iar până la finalul primei săptămâni mediile valorilor diurne vor oscila între 16 și 19 grade Celsius, iar ale celor nocturne între 3 și 9 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința să scadă continuu până la medii ale maximelor de 10…11 grade Celsius și ale minimelor de 2…3 grade Celsius. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în prima zi a lunii noiembrie și în intervalul 4-12 noiembrie.

În Maramureș vremea va fi deosebit de caldă

Pentru Maramureș în primele două zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă, cu medii ale maximelor în jurul a 22 de grade Celsius și ale minimelor de 8…11 grade Celsius. Ulterior, până la finalul primei săptămâni, vor fi variații termice, dar vremea va rămâne în general mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă. Media regională a maximelor va fi de 15…19 grade Celsius, iar a minimelor de 5…10 grade Celsius. În a doua jumătate a intervalului de referință, temperatura aerului va avea tendința să scadă continuu până la medii ale maximelor de 10…11 grade Celsius și ale minimelor în jurul a 3 grade Celsius. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în prima zi a lunii noiembrie și după data de 4 noiembrie.

Citește și: