• Anglia a înregistrat 14 cazuri noi de variola maimuței, ducând numărul total de infectări din Regatul Unit la 71.
  • Până acum, Anglia a raportat 70 de cazuri, iar Scoția unul, potrivit Agenției de Securitate a Sănătății din Marea Britanie.
  • Numărul cazurilor de infectare din Europa a sărit de 100, însă OMS transmite populației să rămână calmă.

Anglia a înregistrat 14 cazuri noi de variola maimuței, ducând numărul total de infectări din Regatul Unit la 71. Deși numărul de infectări din SUA și Europa depășește 300, guvernele lumii nu par, momentan, să fie afectate de această problemă, potrivit Sky.

Președintele american Joe Biden este primul oficial important care s-a arătat îngrijorat de variola maimuței.

„Toată lumea ar trebui să fie îngrijorată. Lucrăm pentru a afla ce e de făcut”, a declarat Biden în cadrul unei conferințe de presă în Coreea de Sud.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În același timp, Belgia a devenit prima țară din Europa care a decis să carantineze pentru 21 de zile cazurile de variolă simiană. În paralel, un înalt reprezentat al OMS a anunțat că nu se impune o vaccinare în masă împotriva acestei boli, în timp ce medicii din România dau asigurări că o igienă corectă și o viață sexuală protejată ar trebui să ne țină departe de această boală.

Nu e nicio mare resetare, nicio mare vrăjitorie, nici gut feeling, biocurenţi sau vreo previziune de-a lui Nostradamus”, au transmis reprezentanții Ro Vaccinare, insistând asupra faptului că în Africa au existat mii de cazuri în ultimele decenii. Cu toate acestea, în Congo din 1200 de infecții de la începutul lunii ianuarie, peste 50 de persoane au murit.