• Este din nou acea perioadă a anului în care pare aproape imposibil să eviți temuta răceală – dar nimeni nu vrea să se simtă rău în perioada Crăciunului.
  • Un lucru pe care îl poți face este să păstrezi în casă anumite plante despre care se crede că te ajută să eviți răceala și gripa.
  • Calitatea slabă a aerului din interior ajută bolile respiratorii să se răspândească și să se agraveze.

Este din nou acea perioadă a anului în care pare aproape imposibil să eviți temuta răceală – dar nimeni nu vrea să se simtă rău în perioada Crăciunului. Deși spălatul pe mâini și evitarea spațiilor publice pot ajuta, acest lucru nu este întotdeauna posibil. Un lucru pe care îl poți face este să păstrezi în casă anumite plante despre care se crede că te ajută să eviți răceala și gripa.

Cercetările identificate într-un raport comandat de Puressentiel, un produs de sănătate pe bază de plante, au arătat recent că plantele de apartament pot îmbunătăți calitatea aerului din interior. Dr. Tim Bond, expert în wellness de la Puressentiel, a explicat modul în care plantele joacă un rol important în sănătatea și bunăstarea noastră.

El a declarat pentru The Mirror: Uleiurile esențiale provenite din plante ajută la combaterea răcelilor și a altor boli respiratorii prin reducerea toxinelor din interior, a mucegaiului, a virușilor și a bacteriilor, îmbunătățind astfel calitatea aerului. Calitatea slabă a aerului din interior ajută bolile respiratorii să se răspândească și să se agraveze. Prin purificarea aerului cu uleiuri esențiale pe bază de plante, care au o acțiune antiinflamatoare, poate ajuta la prevenirea răcelilor și a gripei și este o veste bună pentru sănătatea noastră imunitară.”

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Dr. Bond a împărtășit, de asemenea, câteva dintre plantele de apartament de top care pot ajuta la prevenirea răcelii și gripei în această iarnă.

Eucaliptul

Eucaliptul, care crește bine afară poate fi adus și în interior, spune Dr. Bond. El a adăugat: Eucaliptul a fost folosit de mult timp pentru bolile respiratorii și are un potențial uriaș pentru prevenirea și tratarea afecțiunilor respiratorii, cum ar fi răceala și gripa.”

Lavanda

Lavanda este adesea considerată a fi o plantă de exterior, dar poate prospera bine în interior, cu condiția să o puneți într-un loc însorit. Dr. Bond a spus: Lavanda a fost recunoscută de mult timp ca un ajutor blând, dar eficient pentru somn, iar un somn bun este esențial pentru menținerea funcției imunitare și pentru a ajuta la combaterea răcelii și a gripei, așa că Dr. Bond recomandă să o puneți în dormitor.”

Echinacea

Echinacea poate crește înaltă în interior, o cameră însorită sau un balcon închis fiind locul ideal. Echinacea este folosită pe scară largă pentru a trata și preveni răcelile și gripa, a declarat Dr. Bond. Aceasta stimulează funcția imunitară prin creșterea eficienței barierei mucoasei din pasajele respiratorii, inclusiv din nas”, a continuat el.

O trecere în revistă a 14 studii a constatat că echinaceea poate reduce riscul de a dezvolta răceli cu peste 50% și scurtează durata răcelii cu o zi și jumătate.

Iedera engleză

Iedera englezească reduce toxinele din aerul din interior, cum ar fi formaldehida, și reduce, de asemenea, mucegaiul, care este foarte frecvent iarna din cauza condensului”, a declarat Dr. Bond. Mucegaiul poate fi o sursă de iritații și inflamații ale tractului respirator. Există și alte câteva plante de apartament care pot ajuta la protejarea împotriva umezelii și a mucegaiului.

Geranium (Mușcată)

Geranium este o plantă foarte populară în aer liber, dar se dezvoltă și în interior. Are proprietăți antivirale, iar inhalarea uleiului de geranium este recomandată de mult timp de către fitoterapeuți pentru a ameliora simptomele răcelii, gripei și sinuzitei. Geraniul este un filtru de aer natural, ajutând la purificarea aerului și la oprirea răspândirii infecțiilor respiratorii, cum ar fi răceala și gripa.