• Îmbătrânirea vine la pachet cu dureri, dar nu tot ceea ce experimentezi este o parte normală a îmbătrânirii, iar printre acestea se numără și circulația deficitară.
  • Deși această afecțiune apare mai ales la persoanele cu vârsta peste 40 de ani, asta nu înseamnă că face parte din procesul de îmbătrânire.
  • Circulația proastă poate apărea ca urmare a unei probleme de sănătate subiacente, cum ar fi diabetul, afecțiunile cardiace și problemele arteriale, iar dacă nu este tratată, problema nu se va rezolva de la sine, ci va duce în schimb la complicații grave, cum ar fi cheaguri de sânge, ulcere infectate și, în cazuri extreme, amputarea.

Îmbătrânirea vine la pachet cu dureri, dar nu tot ceea ce experimentezi este o parte normală a îmbătrânirii, iar printre acestea se numără și o circulație deficitară. Deși această afecțiune apare mai ales la persoanele cu vârsta peste 40 de ani, asta nu înseamnă că face parte din procesul de îmbătrânire.

Circulația proastă poate apărea ca urmare a unei probleme de sănătate subiacente, cum ar fi diabetul, afecțiunile cardiace și problemele arteriale, iar dacă nu este tratată, problema nu se va rezolva de la sine, ci va duce în schimb la complicații grave, cum ar fi cheaguri de sânge, ulcere infectate și, în cazuri extreme, amputarea.

Senzație de ace

Chris Tutt, directorul general al ProActive Physical Therapy Specialists și vicepreședinte al operațiunilor clinice-Confluent Health spune: Când circulația este redusă, poți simți adesea senzația de furnicături, de ace, în special la nivelul extremităților. Acest lucru se datorează faptului că sângele nu ajunge în zona respectivă în cantități adecvate pentru nutriția lor. Acest lucru este cel mai adesea resimțit la nivelul mâinilor și picioarelor”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Mâini și picioare reci

Dr. Tutt explică: Sângele transportă căldură și hrană în toate zonele corpului nostru. Circulația redusă face ca mâinile și picioarele să se simtă mai reci decât restul corpului, deoarece nu există suficient flux de sânge cald în zonă”.

Umflare

Potrivit Dr. Tutt, cel mai adesea, edemul este observat la nivelul mâinilor, gleznelor și picioarelor. Atunci când corpul tău nu poate face să circule fluidele în sau în afara unei zone, poate rezulta o umflătură. Pe măsură ce umflarea crește, aceasta pune presiune pe vasele de sânge, forțând fluidele din vasele de sânge în țesuturile din jur, ceea ce duce la umflături”.

Dureri articulare și crampe musculare

Dr. Tutt afirmă: Circulația deficitară poate provoca dureri la nivelul picioarelor, brațelor și mâinilor. Circulația deficitară poate provoca, de asemenea, dureri, care se agravează atunci când stai jos sau în picioare pentru perioade lungi de timp. Atunci când circulația este redusă la nivelul mușchilor, substanțele nutritive nu pot ajunge la țesuturi așa cum ar trebui și simți rigiditate și crampe”.

Modificări ale culorii pielii

Dr. Tutt spune: Este posibil să observi o culoare palidă sau albastră a țesuturilor dacă cantitatea de sânge este insuficientă. Aceasta se observă în principal la mâini, degete, nas și buze”.

Următoarele simptome sunt adesea trecute cu vederea

Dr. Naheed spune: Atunci când arterele sanguine se îngustează sau se înfundă, sângele nu poate circula corect prin corp. Durerea și deteriorarea țesuturilor pot duce la picioare și mâini umflate din cauza vaselor de sânge deteriorate. Circulația proastă poate provoca furnicături sau amorțeală în degetele de la picioare, picioare și degete sau mâini. Orice umflătură se dezvoltă la nivelul degetelor de la picioare și de la mâini. Deoarece aceste simptome nu sunt adesea severe, medicii le pot trece cu vederea. Dacă se agravează, ele pot semnala insuficiența venoasă a membrelor inferioare.”