• Îmbătrânirea este o parte a vieții asupra căreia nu putem face nimic, dar o putem încetini sau accelera, în funcție de stilul de viață ales și de obiceiurile noastre de sănătate.
  • Pe lângă îmbătrânirea prematură, pot apărea anumite probleme de sănătate care să determine accelerarea procesului.
  • Iată care sunt semnele care îți arată că îmbătrânești mai repede decât ar trebui.

Există mai multe semne care îți arată că îmbătrânești mai repede decât ar trebui. Îmbătrânirea este o parte a vieții asupra căreia nu putem face nimic, dar o putem încetini sau accelera, în funcție de stilul de viață ales și de obiceiurile noastre de sănătate. Pe lângă îmbătrânirea prematură, pot apărea anumite probleme de sănătate care să determine accelerarea procesului.

Dr. Tomi Mitchell, un medic de familie certificat de consiliul de administrație al Holistic Wellness Strategies împărtășește: Încă nu am întâlnit nici un adult care să-mi spună că vrea să îmbătrânească repede. Adevărul este că mulți oameni încep să devină foarte conștienți de vârsta lor după ce ating 30 de ani. Ei încep să vadă primele semne de riduri și păr cărunt și să simtă dureri în articulații. Ca urmare, încep să simtă că își pierd tinerețea și vitalitatea.

Pentru mulți oameni, aceasta poate fi o experiență foarte tulburătoare. Este posibil ca aceștia să cheltuiască mai mult timp și bani pe produse de înfrumusețare și cosmetice pentru a-și păstra tinerețea. De asemenea, pot încerca să își schimbe obiceiurile de viață pentru a rămâne sănătoși și în formă. Cu toate acestea, tristul adevăr este că nu se poate da timpul înapoi. Îmbătrânirea este o parte inevitabilă a vieții. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că trebuie să cedăm în fața ei fără să luptăm.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

Prin grija pentru corpul și mintea noastră, ne putem bucura în continuare de o calitate ridicată a vieții pe măsură ce îmbătrânim. Așadar, chiar dacă nu putem opri procesul de îmbătrânire, cu siguranță îl putem încetini. Cu toate acestea, există semne că s-ar putea să îmbătrânești mai repede decât ar trebui.

Durere cronică și inflamație

Lisa Richards, nutriționist și autor al Dietei Candida ne spune: Pentru majoritatea persoanelor, durerea cronică și inflamația nu reprezintă o parte normală a vieții de zi cu zi. Dacă te confrunți cu inflamații, retenție de apă, somn slab și dureri cronice, probabil că îmbătrânești mai repede decât ar trebui. Pentru cei care nu au un diagnostic medical care să explice aceste simptome, vinovatul este probabil alimentația ta. Reducerea grăsimilor saturate, a carbohidraților rafinați, a zahărului adăugat și a altor alimente inflamatorii poate ajuta la încetinirea acestui proces și la diminuarea acestor efecte secundare. Alegerea de a consuma alimente antiinflamatorii poate încetini, de asemenea, procesul de îmbătrânire prin hrănirea organismului tău cu alimente bogate în antioxidanți, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Acest lucru duce la o mai bună sănătate celulară, sănătate intestinală, imunitate și bunăstare generală.”

Pierzi masa musculară

Știai că pierderea masei musculare ar putea însemna că îmbătrânești mai repede decât ar trebui?” întreabă Dr. Mitchell. Este adevărat! Masa musculară începe să scadă în jurul vârstei de 30 de ani, ceea ce se accelerează pe măsură ce îmbătrânim. Există mai multe motive pentru acest lucru, inclusiv o scădere a producției de hormoni, cum ar fi testosteronul și hormonul de creștere, și o reducere a numărului de celule musculare. Acest proces poate fi accelerat de o alimentație deficitară, de lipsa de exerciții fizice și de anumite medicamente. Cu toate acestea, unele modalități de încetinire a pierderii musculare includ exerciții fizice regulate, un aport adecvat de proteine și suplimentarea cu creatină sau alți nutrienți. Așadar, dacă te îngrijorează pierderea masei musculare, ia măsuri astăzi pentru a-ți păstra corpul tânăr și puternic.”

Când îmbătrânești, pielea ta devine mai subțire și mai puțin elastică

Potrivit Dr. Mitchell, Unul dintre cele mai vizibile semne ale îmbătrânirii este o schimbare a aspectului pielii. Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră devine mai subțire și mai puțin elastică, ceea ce duce la apariția ridurilor, a petelor de vârstă și a uscăciunii. Deși aceasta este o parte naturală a procesului de îmbătrânire, poate fi accelerată de factori de mediu, cum ar fi expunerea la soare și fumatul. În plus, alegerile legate de stilul de viață, cum ar fi o dietă săracă sau lipsa de exerciții fizice, pot contribui la îmbătrânirea prematură. Dacă observi că pielea ta prezintă semne de îmbătrânire, este esențial să iei măsuri pentru a o proteja de daune suplimentare. Aceasta include aplicarea de protecție solară în aer liber, renunțarea la fumat și o dietă sănătoasă. Acești pași te vor ajuta să îți păstrezi pielea cu un aspect optim pentru mulți ani.”

Oasele tale sunt din ce în ce mai slabe

Dr. Mitchell ne reamintește: Pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru trece prin multe schimbări. Una dintre cele mai vizibile schimbări este modul în care se modifică oasele noastre. În timp, oasele noastre devin mai slabe și mai fragile. Aceasta este o parte naturală a procesului de îmbătrânire, dar poate însemna că îmbătrânim mai repede decât ar trebui. Oasele noastre se descompun și se reconstruiesc în mod constant, dar, pe măsură ce îmbătrânim, ritmul în care se descompun începe să depășească ritmul în care se reconstruiesc. Acest lucru poate duce la scăderea densității osoase și la un risc crescut de fracturi. Mai mulți factori pot contribui la acest proces, inclusiv lipsa de exerciții fizice, o dietă săracă și anumite afecțiuni medicale. Dacă ești preocupat de sănătatea oaselor tale, vorbește cu medicul tău despre modalitățile de încetinire a procesului de îmbătrânire.”

Te confrunți cu căderea părului

Când vine vorba de căderea părului, pot exista multe cauze diferite”, afirmă Dr. Mitchell. Cu toate acestea, un motiv potențial este îmbătrânirea accelerată. Căderea părului este o parte normală a procesului de îmbătrânire, pe măsură ce foliculii de păr produc treptat fire de păr mai delicate și mai slabe. Cu toate acestea, pierderea unei cantități mari de păr ar putea însemna că îmbătrânești mai repede decât ar fi normal. Printre mai multe motive posibile se numără dezechilibrele hormonale, deficiențele de vitamine și stresul. Dacă ești îngrijorat de îmbătrânirea accelerată, trebuie să consulți un medic sau un dermatolog. În plus, aceștia vor putea să îți evalueze cazul și să te îndrume cu privire la modul în care trebuie să procedezi.”

Ai dificultăți în a dormi

Dr. Mitchell afirmă: Nu există nici o cale de întoarcere: pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru se schimbă. Nu mai avem același nivel de energie ca atunci când eram tineri și începem să vedem efectele timpului sub forma ridurilor și a părului cărunt. Dar știai că insomnia este unul dintre primele semne de îmbătrânire? Așa este: dacă ai probleme cu somnul, acest lucru ar putea însemna că îmbătrânești mai repede. Mai mulți factori pot contribui la insomnie, dar, pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru produce mai puțini hormoni care ne ajută să dormim profund. În plus, multe medicamente care sunt prescrise în mod obișnuit seniorilor pot avea efecte secundare care fac dificilă adormirea sau menținerea somnului pe parcursul nopții. Și dacă asta nu ar fi fost de ajuns, îmbătrânirea ne crește, de asemenea, riscul de a suferi de afecțiuni medicale precum boala Alzheimer și boala Parkinson, care pot cauza probleme de somn. Dacă ai probleme cu somnul, ar trebui să vorbești cu medicul tău. Există tratamente disponibile care te pot ajuta să te odihnești cât mai bine, iar prin abordarea insomniei, ai putea încetini procesul de îmbătrânire. Așa că nu astepta: dacă nu dormi suficient, fă-ți astăzi o programare la medic.

Dr. Mitchell spune că acest lucru nu constituie un sfat medical și în nici un caz aceste răspunsuri nu sunt menite să fie complete. Mai degrabă, este pentru a încuraja discuțiile despre alegerile de sănătate”.