• Simptomele variolei maimuței includ febră bruscă, dureri de cap, dureri corporale, slăbiciune, dureri în gât, mărirea glandelor.
  • Potrivit NCDC, între 25 și 31 iulie, săptămâna epidemiologică cu numărul 30, au fost înregistrate în total 24 de cazuri confirmate.
  • Organizația Mondială a Sănătății a subliniat că focarele de variola maimuței nu au legătură cu maimuțele, după o serie de atacuri raportate asupra primatelor în Brazilia.

Până în prezent, au fost raportate 157 de cazuri confirmate și 413 cazuri suspecte de variola maimuței în 25 de state și în Teritoriul Capitalei Federale (FCT) în acest an.

Centrul nigerian de control al bolilor (NCDC), în raportul său de situație de luni, a declarat că, de asemenea, au fost înregistrate patru decese în Delta, Lagos, Ondo și Akwa Ibom în această perioadă.

Acesta a precizat că cazurile confirmate și suspecte au fost înregistrate în Lagos (20), Ondo (14), Adamawa (13), Delta (12), Bayelsa (12), Rivers (11), Edo (8), Nasarawa (8), Plateau (6), Anambra (6), FCT (5), Taraba (5), Kwara, (5), Kano (5), Imo (4), Cross River (3), Borno (3), Oyo (3), Abia (3), Gombe (3), Katsina (2), Kogi (2), Niger (1), Ogun (1), Bauchi (1) și Akwa Ibom (1).

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Potrivit NCDC, între 25 și 31 iulie, săptămâna epidemiologică cu numărul 30, au fost înregistrate în total 24 de cazuri confirmate. Acesta a declarat că supravegherea sporită la nivel național și subnațional, cu o mai bună detectare și raportare a cazurilor, precum și atenția recentă din cauza epidemiei globale au contribuit parțial sau în totalitate la creșterea observată a cazurilor înregistrate în acest an.

Simptomele variolei maimuței includ febră bruscă, dureri de cap, dureri corporale, slăbiciune, dureri în gât, mărirea glandelor (ganglionilor limfatici) din gât și de sub maxilar, urmate de apariția unei erupții cutanate (adesea solide sau pline de lichid la început) pe față, palme, tălpi, organe genitale și alte părți ale corpului.

Într-o rezervație naturală din Rio Preto, în statul São Paulo, 10 maimuțe par să fi fost otrăvite sau rănite intenționat în mai puțin de o săptămână. Salvatorii și activiștii suspectează că maimuțele au fost otrăvite și atacate după ce în zonă au fost confirmate trei cazuri de variola maimuței.