• În timp ce variola maimuțelor se răspândește în întreaga lume, medicii din India au avertizat asupra unui nou virus care infectează copiii.
  • Cunoscută sub numele de gripa tomatelor, varianta a fost identificată pentru prima dată în luna mai a acestui an, iar până în prezent 82 de copii cu vârste sub cinci ani au contractat boala.
  • Denumită astfel din cauza bășicilor roșii care apar pe piele, gripa tomatelor provoacă, de asemenea, febră mare, erupții cutanate și dureri intense la nivelul articulațiilor.

În timp ce variola maimuțelor se răspândește în întreaga lume, medicii din India au avertizat asupra unui nou virus care infectează copiii.

Cunoscută sub numele de gripa tomatelor, varianta a fost identificată pentru prima dată în luna mai a acestui an, iar până în prezent 82 de copii cu vârste sub cinci ani au contractat boala.

Denumită astfel din cauza bășicilor roșii care apar pe piele, gripa tomatelor provoacă, de asemenea, febră mare, erupții cutanate și dureri intense la nivelul articulațiilor.

Recomandări

IOHANNIS CONVOACĂ CSAT-UL
ARUNCI JUMĂTATE DIN CE CUMPERI
S-A DECIS COMASAREA
TRUMP ȘI DESANTIS, ALIAȚI?
DE CE SĂ NU ȚII TELEFONUL ÎN OREZ
OPOZIȚIA CRITICĂ IDEEA COMASĂRII

Până în prezent, boala a fost limitată la districtul Kollam din Kerala, India, și la localitățile învecinate Anchal, Aryankavu și Neduvathur, iar autoritățile au luat măsuri de precauție pentru a se asigura că nu se răspândește.

The Lancet a raportat: În momentul în care ne confruntăm cu apariția probabilă a celui de-al patrulea val de COVID-19, un nou virus cunoscut sub numele de gripa tomatelor sau febra tomatelor a apărut în India, în statul Kerala, la copii mai mici de 5 ani.

Infecția virală rară se află într-o stare endemică și este considerată ca nefiind o amenințare pentru viață; totuși, din cauza experienței îngrozitoare a pandemiei COVID-19, este de dorit un comportament vigilent pentru a preveni apariția altor focare.

Copiii sunt expuși unui risc crescut la gripa tomatelor, deoarece infecțiile virale sunt frecvente la această grupă de vârstă, iar răspândirea se face probabil prin contact apropiat.”

Se spune că infecția este foarte contagioasă”, cei care intră în contact cu cazurile confirmate fiind plasați în izolare timp de aproximativ o săptămână.

Copiii sunt împiedicați să împartă obiecte precum jucării, haine și alimente pentru a preveni agravarea situației.

În prezent, nu există nici un medicament specific pentru a combate această afecțiune.

În unele cazuri, se pare că virusul a schimbat și culoarea picioarelor și a mâinilor, în timp ce la copii provoacă și deshidratare.

Dr. Subhash Chandra, profesor asistent de medicină internă la Spitalul Amrita din Kochi, a declarat pentru India Today: Nu este o boală mortală, dar este contagioasă și se poate răspândi de la o persoană la alta, deși modalitățile reale de răspândire a infecției sunt încă în curs de studiu.

„Pacienții care fac febră de tomate ar trebui să bea multe lichide și să se odihnească la pat, așa cum se recomandă și în cazul altor febre virale, pentru a menține organismul hidratat și bine odihnit.”

La începutul acestei luni, numărul cazurilor de variolă în Marea Britanie a ajuns la 2.859, medicii îndemnând la vigilență, în ciuda semnelor că epidemia se stabilizează”.

Cele mai recente cifre publicate de guvern sugerează că epidemia a început să încetinească.

În ultimele săptămâni, un număr mic de femei din Marea Britanie au fost confirmate ca având variolă.

În timp ce au fost identificate 22 de cazuri la femei, 99% din toate cazurile din Marea Britanie sunt bărbați.

Dr. Meera Chand, director pentru infecții clinice și emergente, UKHSA, a declarat: Cele mai recente date sugerează că creșterea focarului a încetinit. Fiți vigilenți și verificați-vă pentru simptome de variola maimuței, inclusiv erupții cutanate și bășici.”