• Datele comisiei de sănătate pentru provincia centrală Henan afirmă că 88,5 milioane de persoane din provincie ar putea avea acum virusul.
  • Deschiderea granițelor Chinei duminică a fost unul dintre ultimii pași în desființarea regimului zero-Covid al țării, care a început luna trecută după proteste istorice și a dus la un val uriaș de infecții.
  • Oficial, China a raportat doar 5.272 de decese legate de Covid până la 8 ianuarie, una dintre cele mai scăzute rate de deces din lume din cauza infecției.

Kan Quancheng, directorul comisiei de sănătate pentru provincia centrală Henan, a declarat într-o conferință de presă că „începând cu 6 ianuarie 2023, rata de infectare cu Covid a provinciei este de 89%” relatează The Guardian.

Cu o populație de 99,4 milioane, cifrele sugerează că aproximativ 88,5 milioane de oameni din Henan ar fi fost infectați.

Vizitele la clinici au atins apogeul pe 19 decembrie, a spus Kan, „după care au arătat o tendință continuă de scădere” .

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Deschiderea granițelor Chinei duminică a fost unul dintre ultimii pași în desființarea regimului zero-Covid al țării, care a început luna trecută după proteste istorice și a dus la un val uriaș de infecții.

Se așteaptă ca cazurile de Covid să crească și mai mult pe măsură ce țara sărbătorește Anul Nou la sfârșitul acestei luni, milioane de oameni urmând să călătorească din marile orașe pentru a vizita rudele din mediul rural.

În primul val de călătorii înainte de vacanță, datele oficiale au arătat că 34,7 milioane de persoane care au călătorit în țară sâmbătă – în creștere cu peste o treime față de anul trecut, potrivit presei de stat.

Oficial, China a raportat doar 5.272 de decese legate de Covid până la 8 ianuarie, una dintre cele mai scăzute rate de deces din lume din cauza infecției.

Dar Organizația Mondială a Sănătății a spus că China subraportează amploarea focarului și experții internaționali în sănătate estimează că peste 1 milion de oameni din țară ar putea muri din cauza bolii în acest an, scrie Le Monde.