• Guvernul Marii Britanii a încheiat o înțelegere pentru 90 de milioane de doze de vaccin COVID-19, care vor avea trei abordări diferite.
  • La nivel global, 23 de vaccinuri experimentale sunt în lucru.
  • Cercetătorii și medicii ne îndeamnă să continuăm să păstrăm măsurile de siguranță și să „nu ne complacem în situație”.
  • Există posibilitatea unui vaccin până la finalul anului 2020, însă vaccinările vor începe din 2021.

Guvernul Marii Britanii a încheiat o înțelegere pentru 90 de milioane de doze de vaccin COVID-19, relatează BBC.

Vaccinurile vor avea trei abordări diferite:

  • 100 de mii de vaccinuri create de Oxford vor fi realizate din structura virusului modificată genetic;
  • 30 de milioane, create de BioNtech și Pfizer, vor fi vaccinuri prin care se vor injecta părți din codul genetic al coronavirusului;
  • 60 de milioane, create de Valneva, sunt vaccinuri care utilizează versiuni inactive ale coronavirusului.

În prezent, la nivel global, se lucrează la 23 de vaccinuri COVID-19 experimentale.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Ce spun medicii despre vaccinul COVID-19

Medicii și cercetătorii afirmă că prin utilizarea diverselor forme ale vaccinului ar putea exista o șansă ca măcar o versiune să funcționeze.

Kate Bingham, directoarea Vaccine Taskforce din Marea Britanie (un grup de criză care vizează situația COVID-19), a declarat că „Numărul mare de candidați pe care îl avem pentru vaccin nu face decât să ne demonstreze că ritmul de lucru trebuie să fie unul ridicat”.

„Însă, dacă specialistii se mișcă foarte rapid, nu înseamnă că trebuie să ne complacem în situație sau să fim exagerat de optimiști”, a adăugat aceasta.

„Poate nu o să avem niciodată un vaccin care să funcționeze și, totuși, dacă vom avea unul, ar trebui să fim pregătiți să înțelegem că acela nu ar preveni neapărat virusul, ci ar mai reduce din simptome”, a mai explicat Kate Bingham.

Dacă vom avea un vaccin care să combată eficient coronavirisul, persoanele care vor avea acces la el vor fi prioritizate. Astfel, primii pe listă vor fi: cadrele medicale, persoanele care lucrează în asistență socială, dar și cei cu un risc foarte mare de a contacta virusul.

Este posibil ca până la finalul anului curent să existe un vaccin COVID-19, însă vaccinările propriu-zise vor începe din 2021.