• A doua persoană care a primit o inimă de porc modificată genetic în cadrul unui transplant, și-a pierdut viața la 6 săptămâni de la procedură.
  • Medicii l-au tratat pe Faucette cu un tratament experimental cu anticorpi pentru a suprima și mai mult sistemul imunitar și a preveni respingerea.
  • Pacientul actual a pus accent pe știință și le-a spus medicilor să valorifice la maximum ceea ce a trăit el astfel încât alte persoane să aibă garantată o șansă la o nouă viață.

A doua persoană care a primit o inimă de porc modificată genetic în cadrul unui transplant, și-a pierdut viața la 6 săptămâni de la procedură.

Centrul Medical al Universității din Maryland (SUA), unde a fost efectuată procedura experimentală, a anunțat că inima a început să prezinte semne de respingere în ultimele zile. Medicii l-au tratat pe Faucette cu un tratament experimental cu anticorpi pentru a suprima și mai mult sistemul imunitar și a preveni respingerea.

Cu toate acestea, respingerea organelor este „cea mai importantă provocare în cazul transplanturilor. În ianuarie 2022, Universitatea din Maryland a efectuat, de asemenea, prima astfel de operație experimentală pe David Bennett, în vârstă de 57 de ani, care a murit la două luni după operație.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Deși nu au existat semne de respingere în primele săptămâni după transplant, autopsia a concluzionat că Bennett a murit în cele din urmă de insuficiență cardiacă din cauza unei „serii complexe de factori”, inclusiv starea lui Bennett înainte de operație. Pacientul actual a pus accent pe știință și le-a spus medicilor să valorifice la maximum ceea ce a trăit el astfel încât alte persoane să aibă garantată o șansă la o nouă viață.

Citește și: