• Ghita este medic ginecolog la Maternitatea Bega, din Timișoara
  • A ajutat mii de femei să aducă pe lume copii sănătoşi
  • Ghita El Ghazi: M-am adaptat foarte bine, fiind poporul român foarte primitor

Tot auzi de medici români care au ales să profeseze în alte țări. Salariile mai mari și condițiile mai bune din spitale i-au făcut să plece. Dar există și reversul medaliei.

Ghita El Ghazi a venit din Maroc să studieze medicina la Timișoara. I-a plăcut orașul, și-a găsit jumătatea și a rămas aici. Simte, trăiește și iubește românește.

Când am venit în România, mi-a fost foarte greu, din cauza limbii române. Nu ştiam niciun cuvânt. După două luni, am început să înţeleg tot, şi încet-încet am dat drumul la vorbit. M-am adaptat foarte bine, fiind poporul român foarte primitor”, a spus El Ghazi, medic ginecolog la Maternitatea Bega Timişoara.

Recomandări

AȘA, XI?
FLORENȚA COMBATE TURISMUL
TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE
DIAVOLUL SE ÎMBRACĂ DE LA PRAGA
SUNTEM DIN ALTĂ LIGĂ?
BANI PENTRU UCRAINA

Atât de primitor, încât a ales să facă parte din el. Şi chiar să ajute la creşterea natalităţii. De 15 ani, este ginecolog şi a ajutat mii de femei să aducă pe lume copii sănătoşi. Şi-o aminteşte pe fiecare în parte. Dar mama Mariei, a impresionat-o cel mai mult.

A ajuns la noi la 27 de săptămâni, cu contracţii, a stat la noi două luni şi un pic, la spital. Până la 36 de săptămâni. A născut un copil perfect sănătos. 3.700 de grame”, a mai spus El Ghazi.

Nimic nu a pregătit-o, însă, pentru anul 2020. Pandemia i-a adus cele mai puternice emoţii.

Pentru oricare femeie este o bucurie naşterea unui bebeluş, să îl vadă, să îl ţină în braţe. Noi, din păcate, fiind COVID, nu putem să dăm bebeluşul la mame. Trăiesc o situaţie foarte grea, mămicile. Şi încercăm să le ajutăm, din punct de vedere psihologic. Psihicul lor este dărâmat. Adică, e un sentiment foarte plăcut când naşti, şi ai bebe lângă tine. Îndepărtarea asta le doare foarte mult”, mai spune medicul ginecolog.