• Ionuţ Anghel avea o boală gravă de plămâni pentru care avea nevoie urgent de un transplant pulmonar
  • La sfârșitul lunii septembrie el a fost internat într-un spital din București pentru că starea lui se degradase
  • Spitalul Sfânta Maria din Capitală este singurul unde se poate face transplant de plămâni

Ionuț Anghel a murit după ce a așteptat timp de trei ani ca România să încheie un acord cu o clinică din străinătate pentru a putea beneficia de un transplant de plămâni.

Povestea lui nu a avut un final fericit, așa cum se întâmplă cu multe dintre situațiile medicale dificile din țara noastră. A sperat până în ultima clipă că va primi un telefon în care va fi anunțat că va primi șansa să respire din nou normal și, mai mult decât atât, că va avea o șansă la viață/

Aleph News a scris despre povestea lui Ionuț, care putea să respire cu ajutorul unui aparat – concentrator de oxigen. Plămânii lui funcționau la o capacitate de doar 15%, astfel că orice efort era o povară pentru el.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

E mai aproape aparatul ăsta decât soţia mea”, povestea el, pentru că fără acel aparat, lui Ionuţ i se termina aerul.

Seară de seară stau de vorbă cu soţia despre cum ar fi…să ne sune telefonul, să ne cheme la transplant, stăm şi aşteptăm, încă mai avem o minimă speranţă, avem un copil de doi ani şi este datoria mea morală să lupt atât interior, cu boala care mă chinuie, cât şi în  exterior, cu cei care ar trebui să facă viaţa posibilă. Aşteptarea este foarte grea, pentru că ea mă vede pe mine că am seri când nu mă pot da jos din pat să merg la toaletă, pentru că rămân fără aer”, mai spunea Ionuţ Anghel, în urmă cu doar trei luni.

Ionuț Anghel era căsătorit și avea un băiețel.

.