• Un studiu preliminar din Israel arată că vaccinul cu a patra doză nu previne infecția cu varianta cu Omicron.
  • Israelul a început să lanseze al patrulea vaccin COVID pentru cei peste 60 de ani și pentru lucrătorii din domeniul sănătății la începutul lunii ianuarie pentru a combate cazurile în creștere din cauza noii variante.

A patra doză de vaccin de la Pfizer și Moderna nu a reușit să prevină infecțiile cu varianta Omicron, potrivit unui studiu preliminar al unui spital din Israel, conform Reuters.

Studiul a analizat efectul dozei booster de la Pfizer/BioNTech la 154 de persoane după două săptămâni și de la Moderna la 120 de persoane după o săptămână. Grupul vaccinat a fost apoi comparat cu un grup fără doza booster.

„Știm până acum că nivelul de anticorpi necesari pentru a proteja și pentru a nu fi infectat cu Omicron este probabil prea mare pentru vaccin, chiar dacă este un vaccin bun”, a susținut Regev-Yochay, directorul Unității de Boli Infecțioase, de la Centrul Medical Sheba din Israel.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Între timp, Israelul a început să lanseze a patra doză de vaccin anti-COVID pentru cei peste 60 de ani și pentru lucrătorii din domeniul sănătății la începutul lunii ianuarie pentru a combate cazurile în creștere din cauza variantei Omicron.