• Africa de Sud vrea să creeze propria versiune a vaccinului Moderna.
  • Moderna nu a publicat niciunul dintre brevetele vaccinului.
  • Se vehiculează faptul că BioNTech ar urma să deschidă o fabrică de producție a vaccinului, chiar în Africa de Sud.

Oamenii de știință din Africa de Sud vor dezvolta propria versiune a vaccinului Moderna, după ce au copiat varianta originală. Africa are cea mai mică rată de persoane vaccinate din toată lumea. Afrigen Biologics & Vaccines susține că studiile clinice speră să înceapă în luna noiembrie.

Moderna nu a fost de acord să facă publice brevetele pentru vaccinul anti-COVID-19, pentru ca cercetătorii din Cape Town să fie singurii care pot face propria lor versiune. Mai mult decât atât, Organizația Mondială a Sănătății a susținut cercetătorii.

Petro Terblanche, directorul Afrigen Biologics & Vaccines, a declarat că, deși au început cu pași mici, sunt convinși că ambiția pe care o au îi va conduce către rezultatul dorit.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Am folosit secvența care este aceeași secvență ca și vaccinul Moderna 1273”, a spus Petro Terblanche, conform BBC.Acesta face parte dintr-o inițiativă globală pentru țările cu venituri mici și medii, pentru a deveni autosuficiente”, a mai adăugat aceasta.

Cu ce este diferit vaccinul din Africa de Sud

Vaccinul care se vrea creat poate produce o proteină ce urmează să declanșeze un răspuns imunitar în interiorul corpului nostru. Cercetătorii din Africa de Sud nu vor să se bazeze pe introducerea în organism a unui germen slăbit sau inactivat.

Ne punem puterea în mâinile noastre, de a ne putea produce propriile vaccinuri pentru viitor, de a fi pregătiți pentru viitoare pandemii, de a produce material pentru studii clinice pe pământul african și, apoi, de a analiza alte boli relevante în Africa”, a mai spus dr. Caryn Fenner.

În momentul de față, aproximativ 11% din populația Africii este vaccinată cu schema completă, în timp ce cea mai ridicată rată se regăsește în Europa. 63%. De asemenea, se vehiculează faptul că BioNTech dorește să deschidă o fabrică ce poate produce serul în Africa de Sud. Cu toate acestea, în prezent, se așteaptă reacția din partea Moderna.