• Africa de Sud vrea să creeze propria versiune a vaccinului Moderna.
  • Moderna nu a publicat niciunul dintre brevetele vaccinului.
  • Se vehiculează faptul că BioNTech ar urma să deschidă o fabrică de producție a vaccinului, chiar în Africa de Sud.

Oamenii de știință din Africa de Sud vor dezvolta propria versiune a vaccinului Moderna, după ce au copiat varianta originală. Africa are cea mai mică rată de persoane vaccinate din toată lumea. Afrigen Biologics & Vaccines susține că studiile clinice speră să înceapă în luna noiembrie.

Moderna nu a fost de acord să facă publice brevetele pentru vaccinul anti-COVID-19, pentru ca cercetătorii din Cape Town să fie singurii care pot face propria lor versiune. Mai mult decât atât, Organizația Mondială a Sănătății a susținut cercetătorii.

Petro Terblanche, directorul Afrigen Biologics & Vaccines, a declarat că, deși au început cu pași mici, sunt convinși că ambiția pe care o au îi va conduce către rezultatul dorit.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Am folosit secvența care este aceeași secvență ca și vaccinul Moderna 1273”, a spus Petro Terblanche, conform BBC.Acesta face parte dintr-o inițiativă globală pentru țările cu venituri mici și medii, pentru a deveni autosuficiente”, a mai adăugat aceasta.

Cu ce este diferit vaccinul din Africa de Sud

Vaccinul care se vrea creat poate produce o proteină ce urmează să declanșeze un răspuns imunitar în interiorul corpului nostru. Cercetătorii din Africa de Sud nu vor să se bazeze pe introducerea în organism a unui germen slăbit sau inactivat.

Ne punem puterea în mâinile noastre, de a ne putea produce propriile vaccinuri pentru viitor, de a fi pregătiți pentru viitoare pandemii, de a produce material pentru studii clinice pe pământul african și, apoi, de a analiza alte boli relevante în Africa”, a mai spus dr. Caryn Fenner.

În momentul de față, aproximativ 11% din populația Africii este vaccinată cu schema completă, în timp ce cea mai ridicată rată se regăsește în Europa. 63%. De asemenea, se vehiculează faptul că BioNTech dorește să deschidă o fabrică ce poate produce serul în Africa de Sud. Cu toate acestea, în prezent, se așteaptă reacția din partea Moderna.