• Tratamentul este recomandat bolnavilor care riscă să facă forme grave de Covid-19.
  • EMA a afirmat că recomandarea poate fi folosită ca un ghid în țările Uniunii Europene până la emiterea unei autorizații de piață.
  • Regeneron a reuşit să producă cocktail-ul de anticorpi astfel încât să poată fi administrat ca injecţie, în loc să fie administrat intravenos.

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat tratamentul anti-Covi cu anticorpi monoclonali dezvoltat de Regeneron. Tratamentul este recomandat bolnavilor care riscă să facă forme grave de Covid-19.

„Agenția a concluzionat că respectiva combinație cunoscută sub denumirea REGN-COV2 poate fi folosită pentru tratarea pacienților confirmați cu COVID-19 care nu au nevoie de oxigenare suplimentară și care sunt în pericol să dezvolte forme severe ale COVID-19”, a anunțat EMA într-un comunicat.

Totodată, agenția a afirmat că recomandarea poate fi folosită ca un ghid în țările Uniunii Europene până la emiterea unei autorizații de piață.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

De ce este util cocktail-uri de anticorpi Regeneron dacă au apărut deja vaccinuri anti-Covid

George Yancopoulos, liderul departamentului ştiinţific al companiei Regeneron, a declarat că, în ciuda faptului că mai multe vaccinuri anti-Covid au fost lansate, anticorpii vor ajuta la ruperea lanţului de infectări şi se poate dovedi util pentru persoanele imunocompromise sau care nu se pot vaccina.

Regeneron a reuşit să producă cocktail-ul de anticorpi astfel încât să poată fi administrat ca injecţie, în loc să fie administrat intravenos. Acest lucru ușurează mult administrarea către pacienți.