Agenția Europeană pentru Medicamente a aprobat tratamentul anti-Covid cu anticorpi monoclonali de la Regeneron

Regeneron

Regeneron

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat tratamentul anti-Covi cu anticorpi monoclonali dezvoltat de Regeneron. Tratamentul este recomandat bolnavilor care riscă să facă forme grave de Covid-19.

„Agenția a concluzionat că respectiva combinație cunoscută sub denumirea REGN-COV2 poate fi folosită pentru tratarea pacienților confirmați cu COVID-19 care nu au nevoie de oxigenare suplimentară și care sunt în pericol să dezvolte forme severe ale COVID-19”, a anunțat EMA într-un comunicat.

Totodată, agenția a afirmat că recomandarea poate fi folosită ca un ghid în țările Uniunii Europene până la emiterea unei autorizații de piață.

De ce este util cocktail-uri de anticorpi Regeneron dacă au apărut deja vaccinuri anti-Covid

George Yancopoulos, liderul departamentului ştiinţific al companiei Regeneron, a declarat că, în ciuda faptului că mai multe vaccinuri anti-Covid au fost lansate, anticorpii vor ajuta la ruperea lanţului de infectări şi se poate dovedi util pentru persoanele imunocompromise sau care nu se pot vaccina.

Regeneron a reuşit să producă cocktail-ul de anticorpi astfel încât să poată fi administrat ca injecţie, în loc să fie administrat intravenos. Acest lucru ușurează mult administrarea către pacienți.

Exit mobile version