• Deși ciocolata este un deliciu foarte iubit, multe persoane o mănâncă în mod greșit.
  • Potrivit cercetătorului în domeniul alimentar Natalie Alibrandi, oamenii fac adesea greșeli atunci când consumă din această gustare pe bază de cacao.
  • Pentru o temperatură perfectă a ciocolatei, aceasta trebuie păstrată la 18C.

Deși ciocolata este un deliciu foarte iubit, multe persone o mănâncă în mod greșit. Potrivit cercetătorului în domeniul alimentar Natalie Alibrandi, oamenii fac adesea greșeli atunci când consumă din această gustare pe bază de cacao.

Un studiu realizat de Galaxy chocolate a descoperit că 58% dintre britanici au numit ciocolata ca fiind deliciul lor preferat, iar 34% dintre ei o consumă zilnic.

Expertul a dezvăluit că printre greșeli se numără mâncatul ciocolatei noaptea și consumul unei cantități prea mari de ciocolată dintr-o dată. Și, subiectul controversat al depozitării în frigider a fost rezolvat. Se pare că nu ar trebui să păstrezi ciocolata în frigider deoarece „nivelul de umiditate este prea ridicat”. Pentru o temperatură perfectă a ciocolatei, aceasta trebuie păstrată la 18C.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Dacă este păstrată în frigider, ciocolata se poate oxida și transferurile de alte mirosuri pot afecta gustul. Semnele evidente ale faptului că această gustare a fost depozitată incorect includ lipsa unui pocnet atunci când rupi un pătrat din ea. De asemenea, se va topi prea repede sau va avea o textură sfărâmicioasă dacă este depozitată greșit.

Cu toate acestea, 78% dintre cei 2.000 de persoane care au participat la studiu au recunoscut că își depozitează ciocolata în frigider. Natalie Alibrandi a împărtășit: „Ciocolata este o delicatesă profundă și complexă, cu multe straturi care trebuie explorate. Înțelegerea necesității ca ciocolata să pocnească, atât vizual cât și auditiv, aduce o senzație care dansează pe receptorii gustativi și sporește aroma. Consumul de ciocolată mai devreme în timpul zilei, este o constatare cheie de care mulți oameni vor fi surprinși, ceea ce o face o bună alegere de gustare la jumătatea dimineții pentru a ne ajuta să ne menținem energici înainte de prânz.”

Pentru a savura cu adevărat aroma ciocolatei, nu ar trebui să o mesteci – potrivit experților. Deși 74% dintre oameni mestecă ciocolata, ar trebui, în schimb, să lași o bucată de ciocolată să se topească în gură, astfel încât aromele să se dezvolte. Galaxy a făcut echipă cu Olly Smith, expert în vinuri la televiziune, pentru a-i ajuta pe oameni să învețe să mănânce ciocolată.

Cunoscătorul de băuturi alcoolice a dezvăluit că ciocolata ar trebui „explorată” și „savurată” la fel ca un vin bun. Olly Smith a explicat: „Asemănările dintre ciocolată și vinul bun sunt pe cât de încântătoare, pe atât de irefutabile. Aromele, texturile și complexitatea, toate conduc la o experiență de degustare supremă. Ca și un vin bun, ciocolata merită toată atenția și lucruri precum servirea la temperatura corectă, degustarea în cantități mici și lăsarea gustului să evolueze în timpul recomandat (până la 15 minute) sunt la fel de importante pentru a vă implica toate simțurile și a oferi o plăcere maximă.”

Cele zece „reguli” despre cum să mănânci ciocolata:

Ciocolata la mijlocul dimineții

Consumă ciocolata mai devreme în timpul zilei pentru un impuls de cofeină la mijlocul dimineții, pentru a te ajuta să te energizezi până la prânz.

Nu o păstra în frigider

Depozitează ciocolata la 18 grade pentru a preveni oxidarea, apariția zahărului și orice transfer de mirosuri.

Las-o să se topească, nu o mesteca

Lăsând-o să se topească, îți permiți să simți toate aromele.

Mănânc-o în cantități mici

Mănâncă până la șase bucăți de 4 grame pentru a preveni stimularea excesivă a papilelor gustative.

Folosește toate simțurile

Vederea, mirosul, textura și chiar și auzul fac parte din experiență.

Rupe ciocolata repede

Atunci când ciocolata pocnește, înseamnă că este temperată corect și are structura și calitatea potrivite.

Fără distrageri

Ciocolata are atât de multe substanțe volatile și nuanțe, acordați-i atenția pe care o merită, acest lucru va spori experiența generală.

Asocieri neașteptate

Încearcă ciocolata dulce (cu lapte sau albă) cu alimente amare sau ciocolata amară cu alimente mai sărate.

Nu amesteca mai multe tipuri de ciocolată

Amestecarea diferitelor tipuri de ciocolată poate suprastimula papilele gustative, așa că evită să amesteci diferite tipuri (de exemplu, ciocolată cu lapte și ciocolată neagră).

Victoria Gell, purtător de cuvânt al Galaxy chocolate, a declarat: „Având în vedere că mai mult de jumătate dintre oameni declară că ciocolata este răsfățul lor preferat, suntem încântați să împărtășim aceste sfaturi pentru a ajuta la crearea unei experiențe de plăcere supremă. Vrem să-i ajutăm pe oameni să înțeleagă caracteristicile subtile ale ciocolatei, acordându-i, bineînțeles, tot respectul pe care îl merită.”