• Raportat la SUA, în 2019 riscul de cancer la femeile tinere a crescut cu 4,35%.
  • 562.145 de adulți au fost analizați în cadrul studiului, din 2010 până în 2019.
  • Datele includ cancerul la intestin, cea mai frecventă formă de cancer gastrointestinal la adulţii tineri în 2019.

Din cauza Stilului de viață și a schimbărilor climatice, ești mai predispus la anumite forme de cancer, de la o vârstă tot mai fragedă, scrie Washington Post.

Cercetările s-au întins pe o perioadă de 3 decenii, analizând date de la pacienții din întreaga lume, iar rezultatele sunt triste.

Care sunt cauzele care duc la cancer

În general, vârsta rămâne cel mai mare factor de risc pentru această boala motivele principale enumerate de oamenii de știință, sunt probabil unele la care te așteptai, schimbarea dietei, a stilului de viaţă şi a tiparelor de somn; creşterea obezităţii, utilizarea antibioticelor şi poluarea aerului.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Totodată, dietele bogate în alimente ultraprocesate ar putea avea de-a face cu acest lucru, sugerează specialiştii.

În general, incidenţa cancerelor la persoanele sub 50 de ani a crescut, astfel încât în 2019 au fost diagnosticate 3 cazuri în plus la 100.000 de persoane, comparativ cu 2010. Uite raportat la Statele Unite în 2019, doar în rândul femeilor incidenta a crescut cu 4,35%.

Datele includ cancerul la intestin, cea mai frecventă formă de cancer gastrointestinal la adulţii tineri în 2019, şi cancerele de apendice (apendicular), de duct biliar şi de pancreas, ale căror rate au crescut brusc în deceniile studiate.

De accea este important să conștientizăm importanța controalelor periodice la medic pentru a preveni orice timp de afecțiune.

Citește și: