• Varianta Delta reprezintă aproape 90% dintre noile cazuri înregistrate la Moscova
  • România a raportat 35 de cazuri de Covid cu varianta Delta
  • Marea Britanie a raportat o creștere accentuată a infecțiilor cu varianta Delta

Varianta Delta a coronavirsului a ajuns din India în peste 70 de țări și este pe cale să devină dominantă la nivel global. Este semnalul de alarmă tras de Organizația Mondială a Sănătății, care adaugă: evoluția pandemiei de COVID-19 este însă foarte dinamică. În România au fost raportate 35 de contaminări cu această tulpină modificată genetic. Expertul OMS Alexandru Rafila spune, că dacă te vaccinezi, nu ai motive de îngrijorare.

Alexandru Rafila: „Avem un număr foarte mic de cazuri, remarcați că raportarea zilnică arată în jur de 100 de cazuri noi. Deci nu putem vorbi în momentul de față de o transmitere sporadică a acestei boli în România, dar asta nu înseamnă că trebuie să evite o supraveghere clară a circulației pe deoparte și orice eventuală creștere a numărului de cazuri suținută de mai multe săptămâni și poate fi subiectul unui al 4-lea val. Dacă se va întâmpla, acest lucru îl vom observa în septembrie. După cum ați observat vaccinarea bate pasul pe loc și până la urmă. Deocamdată nu se problema celei de-a treia doze. Studiile recente arată că vaccinurile bazate pe tehnologia ARN mesager oferă o bună protecție și față de varianta Delta, chiar dacă ceva mai mică, oricum undeva între 80% și 90% grad de protecție. Este un procent bun care recomandă vaccinarea”

datele medicilor din India arată că simptomele la această variantă diferă de cele de la cea inițială sau cea britanică. Varianta Delta poate duce la deficiențe de auz, tulburări gastrice severe și cheaguri de sânge care duc la cangrenă.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN