• Avocado conține magneziu și potasiu, care ajută la prevenirea rigidității musculare după antrenament.
  • Batoanele sunt o opțiune convenabilă și sănătoasă pentru a avea o gustare bogată în nutrienți în timpul antrenamentelor sau competițiilor.
  • Combinarea mai multor fructe sau alimente bogate în proteine sporește rezistența.

Sportul și nutriția se combină foarte bine și, prin urmare, există o componentă foarte importantă în performanța noastră în funcție de ceea ce mâncăm înainte de antrenament. În acest sens, există o serie de alimente care ne ajută, și mult, să ne îmbunătățim antrenamentele, potrivit Men’s Health.

Banana

Banana este alimentul perfect în acest sens. Ajută la combaterea crampelor, iar conținutul său glicemic ridicat ajută la introducerea mai rapidă a zahărului în sânge. De fapt, este foarte frecvent să vedem sportivi de elită consumând banane în mod regulat, deoarece oferă un plus semnificativ de energie în timpul antrenamentelor sau al competițiilor.

Avocado

Avocado este un aliment important atunci când vine vorba de îngrijirea mușchilor, deoarece conținutul său ridicat de magneziu și potasiu ajută la prevenirea temutei rigidități în zilele de după efort.

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ

Batoane

Batoanele sunt un alt mare aliat al sportivilor pentru că, pe lângă substanțele nutritive pe care le oferă, sunt ușor de preparat acasă. De fapt, ele sunt cele mai recomandate opțiuni, deoarece nu conțin aditivi dăunători sănătății scrie 20Minutos.

Fructele sau shake-ul de proteine sporește rezistența

Una dintre cele mai convenabile și rapide opțiuni în orice moment al zilei și una dintre cele mai complete din punct de vedere nutrițional. Combinarea mai multor fructe sau alimente bogate în proteine sporește rezistența și ajută, de asemenea, la recuperare.

Cereale integrale

Pentru micul dejun, gustare sau prânz. Cerealele integrale, quinoa, pâinea integrală sau multicerealele vă oferă carbohidrați sănătoși, precum și fibre și proteine. Acestea sunt esențiale pentru a face antrenamentele și competițiile mult mai ușoare pentru organism.

Crema de brânză

Crema de brânză este o altă opțiune bogată în proteine și oferă un plus de energie înainte de antrenament. De asemenea, se potrivește perfect atât cu fructele, cât și cu cerealele.

Cafeaua activează organismul

Una dintre marile necunoscute în relația sport-nutriție. Cafeaua activează organismul și crește performanța în antrenamente și competiții. Potrivit studiilor, consumul a aproximativ 3 mg de cofeină per kilogram din greutate corporală crește rezistența.

Sucuri de legume

La fel ca și smoothie-urile, sucurile sunt o modalitate rapidă de a mânca bine înainte de antrenament, mai ales dacă nu aveți prea mult timp la dispoziție. Acestea sunt nutritive, ușor de digerat și versatile.

Nuci și fructe uscate

Cea mai bună gustare pentru sportivi. Și, mai presus de toate, aveți de unde alege: fistic, semințe de floarea-soarelui, nuci, migdale, alune sau nuci de caju. Există sortimente pentru toate gusturile.

Orez cu pui

Acesta este probabil cel mai simplu și mai rapid fel de mâncare înainte de antrenament. Orezul cu pui este o necesitate în orice dietă dacă vrei să ai o performanță sportivă optimă: ambele alimente furnizează proteine, carbohidrați și îmbunătățesc rezistența și capacitatea de recuperare după efort.

Carnea de curcan

Curcanul este, înainte de toate, un aliment foarte complet, care joacă un rol important în orice moment al zilei și în multe rețete. Este o sursă de proteine care ajută organismul să se repare și să producă celule noi și care apără organismul împotriva infecțiilor sau a agenților patogeni, de vitamine (B1, B3, B5, B6, B12 și acid folic) și de minerale precum fosforul, fierul, potasiul și zincul.

Cartof fiert

Un alt acompaniament perfect și, din nou, o opțiune foarte completă pentru sportivi. Și faptul că 75% din conținutul său este apă și este o sursă excelentă de potasiu. De asemenea, este bogat în vitamina C, vitamina B, acid folic și minerale precum magneziu și fier.

Brânza ajută la construirea și refacerea masei corporale

Brânza, ca produs lactat, este esențială pentru o bună menținere a oaselor. Bogată în calciu, ea furnizează, de asemenea, vitaminele A și D. Ajută la construirea și refacerea masei corporale și conține vitamine, săruri minerale și grăsimi ușor digerabile.

Paste făinoase

Pastele sunt o necesitate. Rar se întâmplă ca înainte de o competiție importantă sau de un sport solicitant să nu se recomande consumul de paste: proteine și carbohidrați pentru a ține ritmul și, în plus, sunt foarte versatile atunci când vine vorba de gătit.

Omletă

Pentru micul dejun, aceasta este o opțiune foarte utilă. Ouăle sunt unul dintre cele mai nutritive alimente de pe planetă și o sursă extraordinară de proteine. Un singur ou oferă șase grame de proteine și până la paisprezece nutrienți esențiali, inclusiv vitaminele A, B, D și E, fiind, de asemenea, o sursă de calciu, seleniu și iod.

Citește și: