- Specialiștii spun că terapiile biotehnologice utilizate împotriva cancerului ar putea fi soluția în tratarea coronavirusului
- Anticorpii dezvoltați în laborator sunt concepuți special pentru a ataca noul virus
- Testele pe pacienți ar urma să înceapă luna viitoare
În timp ce omenirea așteaptă un vaccin împotriva Covid-19, anticorpii dezvoltați în laborator, folosiți în tratarea cancerului și a altor afecțiuni, ar putea fi soluția, relatează Reuters.
Advertisment
Terapiile biotehnologice folosesc anticorpi concepuți special pentru a ataca noul virus, iar specialiștii infecționiști cred că tratamentul ar putea fi revoluționar. Anthony Fauci, unul dintre cei mai cunoscuți medici din Statele Unite, a vorbit despre anticorpii monoclonali, spunând că aceștia sunt „un pariu sigur” împotriva Covid-19.
Când un virus trece de sistemul de apărare al organismului, producția de celule care să atace infecția este activată. Aceste celule includ anticorpi care recunosc și neutralizează virusul, prevenind răspândirea acestuia. Anticoprii monoclonali, dezovoltați în laborator, sunt o copie fidelă a acestor proteine naturale.
Recomandări
„Anticorpii pot bloca infectarea. Asta e clar”, a spus Christos Kyratsous, CEO al companiei Regeneron Pharmaceuticals.
Compania farmaceutică testează două cocktailuri de anticorpi, rezultatele privind eficacitatea urmând a fi disponibile în această toamnă.
Phil Pang, reprezentant al Vir Biotechnology, spune că testele pe pacienții care nu au fost spitalizați vor începe luna viitoare, împreună cu partenerul GSK. Aceștia plănuiesc să obțină rezultate vizibile în 6 luni.
„Avantajul anticorpilor este că aceștia oferă practic imunitate instantă”, a declarat Mark Brunswick, vicepreședintele Sorrento Therapeutics.
Spre deosebire de vaccinuri, care activează sistemul imunitar, impactul anticorpilor se disipează, în cele din urmă. Totuși, aceastea ar putea bloca temporar infectarea, astfel că ar putea fi folosiți pentru persoanele din categoriile de risc, cum ar fi cadrele medicale sau persoanele în vârstă.
- Platforma Temu a raportat vânzări și profituri dezamăgitoare. Economia Chinei se prăbușește
- Un robot cu Inteligență Artificială a răpit alți câțiva roboți la un showroom din China
- Rusia a furnizat Coreei de Nord peste un milion de barili de petrol începând din martie 2024. Cum au fost încălcate sancțiunile ONU
- Apple airtag nu e atât de performant precum pare. Doi bărbați din America și-au pierdut bagajele în vacanța din Barcelona
- Cultura japoneză a desenelor animate influențează Generația Z din Occident
Partenerii noștri