• Anticorpii dobândiți în urma infecției COVID-19 pot ataca din greșeală țesuturile și organele sănătoase.
  • În cadrul unui studiu publicat pe bioRxiv, cercetătorii au analizat puterea a peste 300 de anticorpi produși de celulele B.
  • Odată ce organismul învață să recunoască SARS-CoV-2, celulele B generează noi anticorpi împotriva virusului.

Coronavirusul îi lasă pe supraviețuitori cu anticorpi care pot ataca organismul la câteva luni după ce s-au recuperat după infecția cu SARS-CoV-2. Anticorpii pot ataca din greșeală țesuturi și organe sănătoase. Acest lucru se poate întâmpla chiar dacă nu au fost grav bolnavi, potrivit unor noi descoperiri, notează Reuters.

Dintre cei 177 de lucrători din domeniul sănătății care s-au recuperat în urma unor infecții confirmate cu SARS-CoV-2, toți aveau autoanticorpi persistenți. Printre aceștia, au existat cazuri de inflamații cronice și leziuni ale articulațiilor, pielii și sistemului nervos.

În mod normal, nu ne-am fi așteptat să vedem o gamă atât de diversă de autoanticorpi crescuți la aceste persoane„, a declarat Susan Cheng de la Cedars-Sinai Smidt Heart Institute.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Odată ce organismul învață să recunoască SARS-CoV-2, fie după infecție, fie după vaccinare, celulele B generează noi anticorpi împotriva virusului. Asta dacă nu există deja suficienți anticorpi care să circule în sânge și care să îl neutralizeze.

Acesta este un rezumat al unor studii recente privind COVID-19. Sunt incluse cercetări care necesită studii suplimentare pentru a corobora rezultatele și care nu au fost încă certificate prin evaluare științifică.