• Autoritățile sanitare îndeamnă din nou populația la prudență pentru a evita, pe cât posibil, efectele căldurii asupra sănătății noastre.
  • Oricine poate fi afectat de caniculă; cu toate acestea, sunt persoane care sunt deosebit de sensibile.
  • În aceste situații, recomandabil este să întrerupeți activitatea pe care o desfășurați, să vă odihniți într-un loc răcoros și să beți apă.

Disconfortul, amețelile, durerile de cap, greața sau transpirația excesivă sunt toate avertismente pe care ni le dă corpul nostru, ceea ce ne arată că nu-i convine căldura. Dacă o persoană manifestă alte simptome, cum ar fi creșterea temperaturii sau pierderea cunoștinței, este semn că suferă de un accident vascular cerebral din cauza căldurii și are nevoie de ajutor imediat.

Detectarea timpurie a simptomelor

Oricine poate fi afectat de caniculă; cu toate acestea, sunt persoane care sunt deosebit de sensibile, a declarat pentru Efe María del Campo, purtător de cuvânt al Societății spaniole de medicină de familie și comunitară.

Ea adaugă că este vorba despre persoanele de peste 65 de ani, persoanele cu patologii cardiovasculare cronice, diabet, bronhopneumopatie cronică obstructivă, insuficiență renală sau boli neurologice și psihiatrice și care necesită diferite tratamente farmacologice, precum și copiii sub 4 ani, în special bebelușii sub 1 an. De aceea, medicii subliniază importanța activităților preventive, a autoîngrijirilor și a depistării precoce a simptomelor.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Este foarte important să depistați din timp simptomele legate de patologia legată de căldură: acordați atenție la apariția disconfortului, amețeli, dureri de cap, greață, vărsături, crampe, transpirație excesivă sau înroșirea pielii.

În aceste situații, recomandabil este să întrerupeți activitatea pe care o desfășurați, să vă odihniți într-un loc răcoros și să beți apă. Dar dacă apar simptome precum temperatura ridicată a corpului sau dureri de cap intense, oboseală sau pierderea cunoștinței, este posibil să ne confruntăm cu un caz de insolație și ar trebui să cerem ajutor imediat. Dacă acestea persistă și nu există nicio ameliorare, se recomandă evaluarea la cel mai apropiat punct de asistență medicală.