• Cercetătorii de la Ruhr-Universität din Bochum susțin că noul coronavirus poate fi „dezactivat“ cu ajutorul unor anumite tipuri de apă de gură de pe piață.
  • Un studiu arată că trei clătiri ale cavității bucale ar elimina virusul în totalitate.
  • Experții care nu au fost implicați în studiu te avertizează că igiena orală nu este suficientă pentru a te proteja de Covid-19.

Pe lângă spălarea periodică a mâinilor și purtarea unei măști de protecție, există mai multe lucruri pe care le poți face pentru a reduce riscul de a te infecta cu Covid-19. Acum, oamenii de știință susțin că gargara cu apă de gură ar putea ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de îmbolnăvire, scrie mirror.co.uk.

Cercetătorii de la Ruhr-Universität din Bochum susțin că virusul poate fi „dezactivat“ de anumite tipuri de apă de gură care sunt disponibile pe piață. În cadrul studiului, echipa a testat efectele a opt tipuri de apă de gură disponibile în farmacii, în special în cele din Germania.

Te întrebi care a fost procesul? Fiecare apă de gură a fost amestecată cu particule de virus din laborator, precum și cu o substanță care imită saliva. Apoi, acest amestec a fost agitat timp de 30 de secunde. Rezultatele au arătat că toate cele opt clătiri ale cavității bucale au fost eficiente pentru reducerea infectării, trei clătiri fiind atât de eficiente încât virusul nu a putut fi detectat după cele 30 de secunde de agitare.

Recomandări

CINE VA FI PREȘEDINTE?
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
SWIFT ÎNDEAMNĂ LA VOT
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
AI GRIJĂ DE COPIL
CE VA FACE TRUMP?

Deși acest lucru este promițător, cercetătorii subliniază necesitatea unor studii suplimentare pentru a testa dacă apar aceleași efecte în afara laboratorului. Toni Meister, unul dintre cercetători, a explicat: „Gargara cu apă de gură nu poate elimina producerea de viruși în celule, dar ar putea reduce infectarea pe termen scurt prin intermediul cavității bucale, care are cel mai mare potențial de infectare. Acest lucru ar putea fi util în anumite situații, cum ar fi la dentist sau în timpul îngrijirii pacienților cu Covid-19“.

Totuși, experții care nu au fost implicați în studiu te avertizează că igiena orală nu este suficientă pentru a te proteja de Covid-19.