Arafat, despre evacuarea pacienților de la „Foișor”: Îmi pare foarte rău, înțeleg disconfortul. Sperăm să se stabilizeze situația în ATI

Sursa: Aleph News
  • Pacienții au fost evacuați pentru că spitalul „Foișor” a fost transformat în spital suport COVID-19
  • Raed Arafat a spus că în Spitalul „Foișor” sunt 21 de paturi ATI și circa 200 cu oxigen
  • Arafat a mai spus că speră ca situația COVID-19 să se stabilizeze în următoarele două săptămâni

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a transmis, vineri, că îi pare rău pentru disconfortul creat de evacuarea Spitalului „Foișor”, dar situația COVID-19 obligă autoritățile să ia decizii care sunt necesare pentru viața tuturor pacienților.

Raed Arafat a declarat, vineri seara, la Antena 3, că regretă disconfortul creat, dar situația în ATI-urile din Capitală este critică.

„Îmi pare foarte rău, înțeleg disconfortul, înțeleg toată situația asta. Nimeni nu vrea să pună viața nimănui în pericol, dar suntem într-o situație care ne obligă să facem anumiți pași care sunt necesari”, a spus șeful DSU.

Acesta a spus că în Spitalul „Foișor” sunt 21 de paturi ATI și circa 200 cu oxigen.

Pacienți în stare gravă din spitale din Capitală au fost deja transferați în țară, iar la Institutul Național „Matei Balș” va fi pus în funcțiune al treilea TIR de ATI, pentru a face față situației.

Arafat a mai spus că speră ca situația COVID-19 să se stabilizeze în următoarele două săptămâni.

„Sperăm să se stabilizeze situația în următoarele două săptămâni pe terapiile intensive, pentru că începe să se stabilizeze ca număr de cazuri. Este în scădere dar, din păcate, cazurile din terapie intensivă și de spitalizare vin din urmă. Cu cât sunt mai aglomerate secțiile, poate să se întâmple acest lucru, plus că există forme mai grave ale bolii”, a mai spus Raed Arafat.