• Spitalul Foișor din București devine spital COVID
  • Pacienții sunt evacuați de urgență
  • Spitalul Foișor are o secție de terapie intensivă de 21 de paturi și are 200 de paturi pe oxigen, spune Raed Arafat

UPDATE 00.10 – Jandarmeria Bucureşti: „În zona spitalului s-a strâns un grup de persoane, care a îngreunat procedura de evacuare a unor pacienți“

„În zona spitalului s-a strâns un grup de persoane, care prin acțiunile desfășurate a îngreunat procedura de evacuare a unor pacienți și nu a respectat măsurile de ordine publică și protecție luate de jandarmi în acest context.

Scopul măsurilor luate de jandarmi este acela de a crea condițiile normale de siguranță pentru personalul medical si pacienții care sunt transferați.

Recomandăm persoanelor prezente să respecte recomandările și măsurile de siguranță publică pentru a preveni eventuale evenimente care pot tulbura ordinea publică și siguranța pacienților evacuați“, precizează Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

UPDATE 23:05 – Reacția șefului DSU: „Îmi pare foarte rău, înțeleg disconfortul. Sperăm să se stabilizeze situația în ATI

„Îmi pare foarte rău, înțeleg disconfortul, înțeleg toată situația asta. Nimeni nu vrea să pună viața nimănui în pericol, dar suntem într-o situație care ne obligă să facem anumiți pași care sunt necesari”, a spus Raed Arafat la Antena3.

Arafat a mai spus că speră ca situația COVID-19 să se stabilizeze în următoarele două săptămâni.

„Sperăm să se stabilizeze situația în următoarele două săptămâni pe terapiile intensive, pentru că începe să se stabilizeze ca număr de cazuri. Este în scădere dar, din păcate, cazurile din terapie intensivă și de spitalizare vin din urmă. Cu cât sunt mai aglomerate secțiile, poate să se întâmple acest lucru, plus că există forme mai grave ale bolii”, a mai spus Raed Arafat.

UPDATE 22:40 – Andrei Baciu: „Îmi cer scuze pacienților, familiilor

Vicepreședintele campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, secretarul de stat Andrei Baciu, a spus că transferul pacienților de la Spitalul Foișor a început la ora 15.00 și procesul s-a prelungit, cerând scuze celor care au suferit neplăceri.

„Transferul pacienţilor a început în jurul orei 15.00, dar procesul s-a prelungit. Îmi cer scuze pacienţilor, familiilor și tuturor celor care au avut de suferit cu privire la acest transfer care se face până târziu în noapte. Situaţia este destul de importantă la nivelul Bucureştiului, este nevoie de aceste paturi. Îmi pare rău pentru toată această situaţie. O facem pentru a veni în sprijinul altor pacienţi care sunt intubaţi sau care au realmente viaţa pusă în pericol”, a declarat Andrei Baciu la Digi24.

UPDATE 22:20 – Marcel Ciolacu: „Este criminal ceea ce faceți!”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, le transmite guvernanților că evacuarea spitalelor noaptea reprezintă acte criminale: „Ar trebui să înfundați pușcăriile, nu să ieșiți la televizor să explicați inexplicabilul”, spune liderul PSD.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, îi cere președintelui Klaus Iohannis să îi dea afară pe „incompetenți”, spunând, despre evacuarea Spitalului Foișor că „este criminal”.

Știre inițială

Spitalul Foișor din București devine spital COVID, pacienții non-COVID fiind mutați în alte unități spitalicești sâmbătă seara.

Spitalul Foișor are o secție de terapie intensivă de 21 de paturi și are 200 de paturi pe oxigen, a declarat la Antena 3 secretarul de stat Raed Arafat. „Sub jumătate din secția de terapie intensivă era ocupată. Sâmbătă dimineață spitalul va începe să primească pacienți COVID”, a spus Arafat.

Secretarul de stat a precizat că situația în unitățile de primiri urgențe este serioasă, în condițiile în care pacienți din București au fost trimiși în alte zone, cu avionul. „Contează orice oră când avem pacienți de terapie intensivă în unitățile de primiri urgențe”, a spus Arafat.

Ordinul de evacuare a spitalului a fost transmis în cursul zilei, spune Arafat, fără a preciza ora.