• Carnea din măcelărie sau de pe rafturile supermarketurilor poate fi ușor evaluată dintr-o privire.
  • Cum se verifică prospețimea cărnii? Așa-numitul TEST AL DEGETELOR îți arată dacă carnea ambalată din supermarket este proaspătă sau veche.
  • Există o modalitate ușoară de a verifica prospețimea cărnii ambalate.

Atunci când cumperi carne, cel mai important lucru este ca aceasta să fie proaspătă. Deși nu este dificil să o evaluezi atunci când este expusă pe tejghea, este un pic mai dificil atunci când cumperi carne ambalată în supermarketuri. Cu toate acestea, se pare că poți verifica cu ușurință dacă este într-adevăr de bună calitate folosind așa-numitul test al degetelor.

Iată ce trebuie să faci. Cum se verifică prospețimea cărnii?

Depozitarea necorespunzătoare a cărnii duce la deteriorarea foarte rapidă a acesteia. Atunci când cumpărăm dintr-un magazin, ne interesează ce este mai proaspăt. Toate acestea pentru a evita intoxicațiile și problemele de sănătate. Carnea din măcelărie sau de pe rafturile supermarketurilor poate fi ușor evaluată dintr-o privire. Atunci când are culoarea potrivită, adică de la roz deschis la roșu, este un semn că este comestibilă. Situația este diferită atunci când are o nuanță gri sau palidă. O astfel de carne trebuie evitată cu siguranță. În plus, simțul olfactiv poate fi util în evaluarea prospețimii. Mirosul neplăcut este un semn că nu se poate cumpăra acea carne.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Prin urmare, mulți oameni au tendința de a evita carnea ambalată. Ei preferă să o aleagă dintr-un ambalaj deschis. Toate acestea se datorează riscului de a achiziționa un produs care nu mai este potrivit și proaspăt. Cu toate acestea, există o modalitate ușoară de a afla calitatea cărnii.

Verificarea prospețimii cărnii. Cum se face testul cu degetul”?

Există o modalitate ușoară de a verifica prospețimea cărnii ambalate. Acest lucru se poate face cu așa-numitul test al degetelor”, care presupune apăsarea ușoară a produsului. În cazul în care carnea este fermă și elastică, înseamnă că este potrivită pentru a fi cumpărată. Cu toate acestea, dacă se formează o adâncitură și nu își recapătă forma inițială, este mai bine să nu o cumperi. În acest caz, simțul olfactiv nu îți va spune dacă merită să cumperi carne ambalată. Cu toate acestea, poți fi atent la ce altceva se află în pachet. O cantitate mare de lichide cu sânge poate fi un semn al unei cantități mari de substanțe cu care au umflat carnea.