Astăzi începe cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare. Ce categorii se vor imuniza și cum se face programarea

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), în etapa a II-a a strategiei de vaccinare este inclusă populaţia la risc, reprezentată de adulţii cu vârsta peste 65 de ani şi de persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcţie de indicaţiile vaccinurilor utilizate.

„În conformitate cu dovezile ştiinţifice actuale, în categoria se încadrează oricare dintre următoarele afecţiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni renale, afecţiuni oncologice, afecţiuni pulmonare, afecţiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecţiuni hepatice moderate/severe, afecţiuni autoimune, imunodepresii severe: pacienţi transplantaţi, cu consult medical prealabil, pacienţi care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienţi infectaţi cu HIV/SIDA”, a transmis CNCAV.

Potrivit CNCAV, tot în această etapă sunt cuprinşi lucrători care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale:

Şi preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că se va vaccina public vineri, pentru a marca debutul celei de-a doua etape a campaniei de vaccinare. El spune că ar fi dat un mesaj greşit dacă „s-ar fi băgat în faţă”.

Unde te poți vaccina în București

Vezi aici Lista centrelor de vaccinare în București. La Spitalul Universitar vor fi două centre de vaccinare și câte unul la Spitalul Clinic Colțea, la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, la Institutul Matei Balș, la Institutul Marius Nasta, la spitalul Obregia și Institutul Național de recuperare a capacității de muncă. 23 de puncte de vaccinare vor funcționa în cadrul acestor centre.

Unde îți faci programare:

De vineri, 15 ianuarie se pot face programări la vaccin anti Covid-19 în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login.

Persoanele respective se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscriși. În cazul în care nu au acces la medicul de familie propriu, se pot programa prin următoarele modalități:

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani se pot programa la vaccinarea împotriva COVID utilizând oricare dintre următoarele modalități:

Exit mobile version