• Probabil că cea mai simplă modalitate de a vă ajuta să vă atingeți obiectivele de activitate fizică este să vă plimbați.
  • Cum puteți să atingeți pragul de 10.000 de pași pe zi.
  • Este important ca activitatea fizică să facă parte din viața de zi cu zi.

Probabil că cea mai simplă modalitate de a vă ajuta să vă atingeți obiectivul de activitate fizică este să vă plimbați. Cu toate acestea, oricât de simplu ar fi obiectivul, nu este întotdeauna ușor să te forțezi să ieși la plimbare, chiar dacă cunoști toate beneficiile activității fizice. Se menționează adesea cifra de zece mii de pași pe zi, care poate fi sau nu obiectivul dumneavoastră. Puteți merge mai puțin, dar puteți merge și mai mult. Este important ca activitatea fizică să facă parte din viața de zi cu zi.

Acum, iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă atingeți cei 10.000 de pași pe zi (sau oricâți pași ați decis să faceți pe zi). Nu este nimic nou sau inovator, ci o reamintire a tuturor lucrurilor mărunte pe care le putem face în fiecare zi pentru sănătatea noastră, dar pe care le sărim cu regularitate.

Folosiți scările în loc de lift

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Sarcina este foarte clară și simplă. La locul de muncă, într-o clădire, într-un centru comercial… ori de câte ori este posibil, folosiți scările în locul liftului.

Luați pauze de exerciții fizice la locul de muncă

Când sunteți în pauza de masă, profitați de ultimele cinci minute pentru o plimbare relaxantă. De asemenea, mergeți pe jos cel puțin un minut ori de câte ori puteți, nu doar atunci când sunteți într-o pauză lungă.

Parcați mai departe de destinație

Ori de câte ori conduceți undeva, încercați să parcați mașina într-un loc aflat la câteva minute de mers pe jos de locul unde mergeți.

Alegeți un traseu mai lung

Atunci când mergeți pe jos undeva, începeți devreme și alegeți un traseu mai lung.

După cină, faceți o plimbare de 15 minute

Când luați cina, încercați să faceți o scurtă plimbare ori de câte ori puteți. 15 minute vor fi suficiente.

Dacă folosiți transportul public, coborâți din autobuz sau tramvai cu una sau două stații mai înainte

O plimbare vă va trezi suplimentar pentru muncă și pentru toate celelalte obligații care vă așteaptă și va fi, de asemenea, benefică pentru sănătate.

Joacă-te cu copiii

Dacă aveți copii, un joc este probabil una dintre cele mai simple modalități de a atinge numărul dorit de pași.

Mergeți în timp ce vorbiți la telefon

În loc să stați întins în pat sau pe canapea, purtați conversații telefonice mergând în timpul lor.

Setați o alarmă

Pentru a nu uita de plimbări, setați alarme pe telefonul mobil care să vă reamintească că este timpul să vă plimbați. În acest fel, nu veți uita să acumulați pași, iar toate aceste sfaturi vor deveni treptat parte din viața dumneavoastră de zi cu zi. La un moment dat, nu veți mai avea nevoie de alarmă.