• O echipă de oameni de știință a reușit să identifice două proteine care sunt esențiale pentru comportamentul celulelor stem ale pielii, a căror alterare poate fi un factor determinant în apariția tumorilor, potrivit Efe.
  • Descoperirea, făcută de oamenii de știință de la Centrul de Cercetare a Cancerului (un centru comun al Consiliului Național de Cercetare din Spania și al Universității din Salamanca), ar putea ajuta la dezvoltarea de noi terapii antitumorale, iar concluziile acestei lucrări au fost publicate în revista Oncogene.

O echipă de oameni de știință a reușit să identifice două proteine care sunt esențiale pentru comportamentul celulelor stem ale pielii, a căror alterare poate fi un factor determinant în apariția tumorilor, potrivit Efe.

Descoperirea, făcută de oamenii de știință de la Centrul de Cercetare a Cancerului (un centru comun al Consiliului Național de Cercetare din Spania și al Universității din Salamanca), ar putea ajuta la dezvoltarea de noi terapii antitumorale, iar concluziile acestei lucrări au fost publicate în revista Oncogene.

Cancerul de piele este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer din lume. Cancerul de piele non-melanom se referă la un grup de tipuri de cancer care se dezvoltă lent în straturile superioare ale pielii.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Termenul non-melanom distinge aceste tipuri mai frecvente de cancer de piele de cancerul de piele mai puțin frecvent, cunoscut sub numele de melanom, care poate fi mai grav.

Doar în Marea Britanie, în fiecare an sunt diagnosticate aproximativ 147.000 de cazuri noi de cancer de piele non-melanom. Acesta afectează mai mulți bărbați decât femei și este mai frecvent la persoanele în vârstă.