• Diabetul este o afecțiune cauzată de un nivel ridicat de glucoză sau zahăr în sânge.
  • Nivelurile de glucoză sunt atât de ridicate deoarece organismul nu este capabil să o utilizeze în mod corespunzător.
  • În cazul persoanelor diagnosticate cu diabet, pancreasul nu produce deloc insulină sau nu produce suficientă insulină.

Diabetul este o afecțiune cauzată de un nivel ridicat de glucoză sau zahăr în sânge. Nivelurile de glucoză sunt atât de ridicate deoarece organismul nu este capabil să o utilizeze în mod corespunzător.

În cazul persoanelor diagnosticate cu diabet, pancreasul nu produce deloc insulină sau nu produce suficientă insulină.

Insulina este un hormon produs de obicei de pancreas și permite glucozei să intre în celulele din organism, unde este folosită pentru energie.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

În cazul diabetului de tip 1, pancreasul unei persoane nu produce insulină, dar în cazul diabetului de tip 2, celulele din organism devin rezistente la insulină, astfel încât este nevoie de o cantitate mai mare de insulină pentru a menține nivelul glicemiei în limitele normale.

Există mai multe semne la nivelul ochilor care ar putea sugera că ai diabet sau înseamnă că trebuie să vorbești cu medicul tău dacă ști deja că ai această boală.

Diabetul cauzează vedere încețoșată

Acest lucru ar putea să nu însemne doar că ai nevoie de o nouă rețetă.

Ar putea fi cauzată de nivelul ridicat de zahăr din sânge din cauza diabetului subiacent sau cunoscut, acest lucru face ca lentila să se umfle, ceea ce are apoi un impact asupra vederii.

Ea poate fi corectată prin readucerea glicemiei în intervalul corect. În timp ce poate fi schimbat, poate dura până la trei luni pentru a se inversa în mod corespunzător.

Cataracte

Persoanele cu diabet zaharat sunt mai predispuse să dezvolte cataracta mai devreme și mai repede.

Aceasta poate deveni o problemă mai rapidă dacă ai această boală. Așadar, dacă ești mai tânăr și ai observat brusc o problemă de vedere (vedere tulbure, încețoșată, orbitoare), mergi la un control și menționează că ai diabet opticianului.

Glaucom

Glaucomul apare atunci când lichidul nu se poate scurge așa cum ar trebui, iar presiunea se acumulează în ochi. Acest lucru poate deteriora nervii și vasele de sânge și poate provoca modificări ale vederii.

Persoanele cu diabet sunt mai predispuse să aibă glaucom, dar uneori acesta nu provoacă nici un simptom până când nu există o pierdere majoră a vederii. Dar opticienii îl pot depista în timpul controalelor regulate.

Dacă ai dureri de cap, dureri de ochi, vedere încețoșată sau îți lăcrimează ochii, este posibil să ai glaucom și diabet, așa că merită să le verifici pe amândouă.

Dacă ai diabet, ai mai multe șanse de a face o afecțiune rară numită glaucom neovascular, care apare atunci când noi vase de sânge cresc pe iris și blochează fluxul de lichid.

Diabetul poate fi legat de retinopatia diabetică

Dacă retina – grupul de celule care captează lumina și o transformă în imagini este deteriorată, poate provoca retinopatie diabetică.

Aceasta este legată de un nivel ridicat de zahăr în sânge și dacă nu este tratată la timp, poate cauza orbire. Persoanele cu diabet zaharat de tip 1 rareori o dezvoltă înainte de pubertate, iar la adulți este rară, cu excepția cazului în care ai diabet zaharat de tip 1 de cinci ani.

Persoanele care dezvoltă diabet zaharat de tip 2 ar putea avea semne de probleme oculare pe care nu și-au dat seama că sunt legate de această afecțiune, înainte de a fi diagnosticate.