• Victimele au raportat febră mare, dureri de corp și dificultăți de respirație.
  • Alte cazuri au fost identificate, de asemenea, în aceeași clinică în care erau tratați pacienții.
  • Cazurile par să fie concentrate în jurul unei unități medicale din San Miguel de Tucumán.

Pneumonia cauzată de bacteria Legionella a ucis o a cincea victimă duminică la Tucuman, în nord-vestul Argentinei, a anunţat reprezentuntul ministerului Sănătăţii în provincie, potrivit Reuters.

,,Este un bărbat de 64 de ani, cu comorbidități, care se afla în stare gravă într-un spital public” , se arată într-un comunicat al ministerului.

Un total de 11 persoane au prezentat simptome similare, iar șase sunt încă sub tratament, dintre care trei sunt încă internați în spital, potrivit ministrului sănătății din provincie, Luis Medina Cruz.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Agentul care a provocat focarul de pneumonie „este legionella” , declarase cu o zi înainte ministrul argentinian al Sănătății, Carla Vizzotti, la o conferință de presă la Tucuman, adăugând că se identifica tipul precis de legionella.

Au fost identificate unsprezece cazuri în total, centrate în jurul unei clinici private din San Miguel de Tucuman, capitala provinciei Tucuman.

Bacteria provoacă legioneloza, o infecţie gravă, iar infectarea se poate face pe cale respiratorie sau prin inhalarea bacteriei din apă ori prin aerul condiţionat.