• Bacteriile devin tot mai rezistente, pe măsură ce tu iei antibiotice în doze tot mai mari
  • S-a format un cerc vicios, arată cel mai recent studiu al OMS
  • Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că rezistenţa la antibiotice este „una dintre cele mai grave ameninţări la adresa sănătăţii globale”

Bacteriile devin tot mai rezistente, pe măsură ce tu iei antibiotice în doze tot mai mari. S-a format un cerc vicios, arată cel mai recent studiu al OMS.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că rezistenţa la antibiotice este „una dintre cele mai grave ameninţări la adresa sănătăţii globale” și ar putea provoca 10 milioane de decese pe an până în 2050. Asta din cauză că administrarea unor doze mai mari de antibiotice încetinește capacitatea bacteriilor de a deveni rezistente la tratament.

În momentul de față există 13 bacterii cunoscute, care sunt imune la toate cele 43 de medicamente existente pe piaţă.
Uite ce spune Alexandru Rafila: (SINC)

Recomandări

UCRAINA POATE LOVI RUSIA
ÎNCEPE G20 LA RIO
CINE A FOST BELA KAROLYI?
ȘTII UNDE AU ERUPT VULCANII?
UNDE FACI REVELIONUL?
FOODSERVICE FOR YOU

Utilizarea antibioticelor în România încă este excesivă şi nu se administrează doar ţintit, în infecţii bacteriene după testarea sensibilităţii bacteriilor la antibiotice, cum ar trebui să se întâmple. Ne găsim pe locul doi sau trei în Uniunea Europeană”, a spus Alexandru Rafila, reprezentant OMS în România.

Care este soluția

La nivel mondial există o serie de măsuri recunoscute de medici și biologi. Singura soluție în momentul de faţă pentru a putea depăși această problemă este modificarea practicii medicale şi a obiceiului populaţiei de a face automedicaţie excesivă.