Beatrice Mahler: „Eu cred că sunt de patru ori mai multe cazuri noi de COVID decât cele raportate”

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucuresti, face declaratii dupa ce activitatea Blocului Operator si a sectiei ATI a fost reluata, marti, 12 martie 2019. ALEXANDRA PANDREA/MEDIAFAX FOTO

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, crede că bilanțul zilnic al cazurilor noi de coronavirus este în realitate de patru ori mai mare, pentru că se testează prea puțin.

„Eu cred că sunt de patru ori mai multe decât cele raportate. Părerea mea e că da, sunt 20.000 de cazuri pe zi. Cred că este o combinație de tulpini care circulă, care creează o paletă diferită de simptome și pe care nu avem cum să o evidențiem fără secvențiere genică. Dacă facem la noi procentul de persoane care sunt internate raportat la cazurile care sunt diagnosticate, lucrurile nu stau deloc bine, adică la noi procentul este mai mare”, a răspuns managerul Institutului „Marius Nasta” din București, la Digi24.

Vizavi de realitatea cifrelor, Beatrice Mahler a mărturisit că în Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” este cea mai dificilă perioadă pe care medicii au petrecut-o în ultimul an, în condițiile în care dificultatea cazurilor a crescut considerabil.

„Aproape tot pavilionul respectiv s-a transformat într-o secție de terapie intensivă, pentru că pacienții care vin ajung cu forme extrem de severe. (…) Sunt pacienți care vin de acasă și unii nu vor să rămână internați pentru că le este frică de spital. Sunt pacienți care ajung în spital cu saturație extrem de mică și vin extrem de târziu, moment în care apar complicații. (…) Este acea lipsă permanentă de paturi suplimentare sau nevoie de paturi suplimentare pe care ca instituție o poți gestiona doar până la un punct, după care medicul de gardă se vede în imposiblitatea de a găsi soluții și acest lucru este extrem de stresant”, a explicat managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Exit mobile version