• Bill Gates: „Până în vara anului 2021, lucrurile vor reveni la normal”
  • Bill Gates: „Până în 2022, în țări precum Spania și Statele Unite vor putea organiza evenimente majore
  • „Vom depăși în mare măsură cele mai dramatice efecte ale pandemiei”, adaugă Bill Gates

Recent vaccinat cu serul Moderna împotriva Covid-19, filantropul și cofondatorul Microsoft, Bill Gates a vorbit cu jurnaliștii spanioli de la El Pais despre lansarea celei mai recente cărți: „Cum să eviți un dezastru climatic”. 

Întrebat când crede că va lua sfârșit pandemia, Bill Gates a spus că prevede că până în 2022, odată cu vaccinarea masivă a majorității populației planetei, ar trebui ca mapamondul să blocheze răspândirea coronavirusului și, implicit, va avea loc întoarcerea la normalitate.

„Până în vara anului 2021, lucrurile vor reveni la normal și, până în 2022, în țări precum Spania și Statele Unite vor putea organiza evenimente majore„, a spus el. „Vom depăși în mare măsură cele mai dramatice efecte ale pandemiei”, adaugă el.

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ

Proiecțiile cofondatorului Microsoft sunt similare cu ale mai multor specialiști în sănătate. Întrebat pe același subiect de postul francez France Inter, epidemiologul Didier Pittet a prezis, de exemplu, pe 18 februarie, o revenire treptată la activitățile obișnuite în lunile următoare, spunând că „pandemia va lua sfârșit în vara anului 2022”.

În cadrul interviului, Bill Gates, a subliniat că există, în continuare, inegalități între țările sărace și cele bogate în privința vaccinării.

În acest moment există un decalaj mare. Cantitatea de vaccin din țările bogate este foarte mare, chiar și în comparație cu țările cu venituri medii precum Brazilia și Africa de Sud, care au suferit foarte mult din cauza epidemiei, dar care continuă să vaccineze într-un ritm lent”, a spus Bill Gates.

Întrebat despre creșterea mișcărilor anti-vaccin pe rețelele de socializare, unele dintre acestea acuzându-l chiar că ar fi responsabil de implantarea unor cip-uri, odată cu vaccinarea, Bill Gates a spus că el consideră că pandemia „îi face pe oameni să caute răspunsuri simpliste”. 

„Problema devine foarte gravă dacă acest lucru îi face pe oameni să creadă că purtarea unei măști sau administrarea unui vaccin nu este importantă”, a adăugat el.