• Blocul de sterilizare al Spitalului Colțea din Capitală este defect de o săptămână.
  • CT-ul spitalului și aparatul cu care se făceau colonoscopii s-au defectat și ele.
  • Conducerea spitalului promite că situația se va rezolva curând.

Sunt probleme la Spitalul Colțea din Capitală. Blocul de sterilizare s-a stricat și nu mai funcționează de o săptămână.

„Sunt probleme destul de serioase la spitalul Colțea. Vorbim despre cel mai vechi spital din România. Aparatul care sterilizează toate instrumentele medicale și halatele medicilor este defect de mai bine de o săptămână. Managerul unității medicale spune că a semnalat această situație, faptul că aparatul este vechi de peste 10 ani, încă de acum 2-3 luni, însă nu a primit un răspuns pozitiv din partea celor de la ASSMB (Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București).

ASSMB au transmis spitalului Colțea că nu mai sunt fonduri și trebuie să se descurce cu situația pe care o au”, a explicat Rafaelo Varga, Aleph News.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA

Când ar putea fi rezolvată această problemă

„Pot să rămână cu planul actual dacă situația nu va fi rezolvată: o ambulanță vine în fiecare zi la ora 4:00 la Spitalul Colțea, preia instrumentele și halatele medicilor, iar acestea sunt duse la Spitalul Cantacuzino pentru a fi sterilizate.

În cel mult trei săptămâni situația va fi rezolvată, spune managerul spitalului. Au primit în cele din urmă buget și au și comandat aparatul care va steriliza, însă nu există defecțiuni doar la acest aparat.

CT-ul este defect, dar și aparatul de colonoscopie nu mai funcționează deja de câteva săptămâni bune”, a mai spus corespondentul Aleph News.