Boala misterioasă din India: O persoană a murit și alte 450 au avut nevoie de internare în spital

PROFIMEDIA.RO
  • În regiunea de sud a Indiei, sute de oameni au avut nevoie de spitalizare
  • Analizele de sânge ale bolnavilor au arătat concentrații mari de metale grele în sânge
  • O echipă de experți ai OMS este așteptată în India

O boală misterioasă a alarmat autoritățile indiene, după ce o persoană a decedat și alte câteva sute au avut nevoie de îngrijiri medicale și spitalizare, tranmite BBC.

În regiunea de sud a Indiei a fost trimisă o echipă de experți care să ajute la elucidarea misterului noii boli. Un politician al partidului Bharatiya Janata a declarat presei că primele analize au indicat cantități mari de plumb și nichel în sânge.

Pacienții au venit cu simptome diverse, de la amețeli și stări de leșin, la probleme gastrice sau oftalmologice. Cazurile noii maladii nu au fost pozitive și la coronavirus și nu indică o boală virală, ceea ce este o ușurare pentru medicii care se confruntă cu numărul mare de cazuri de COVID-19.

Membrul partidului Bharatiya Janata, Narasimha Rao, a spus că analizele realizate de All India Institute of Medical Sciences (AIIMS) din Delhi au scos la iveală metale grele în sângele celor bolnavi. Experți ai OMS sunt așteptați de asemenea în zonă.

Au fost înregistrate 500 de cazuri, dintre care 300 dintre pacienți au fost externați și alți 19 au fost trimiși către alte spitale, care pot asigura un tratament mai bun.