Bolnavii de cancer de la Institutul Oncologic, fără tratament de 11 zile. Vlad Voiculescu spune că nu știa de această problemă

Institutul Oncologic Fundeni nu a mai tratat pacienții bolnavi de cancer de circa 11 zile. Vizavi de această situație alarmantă, Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, a spus, inițial, că nu știa de problema tratamentelor, după care a scris, pe Facebook, că managerul pus de el i-a dat asigurări că situația se va rezolva.

„În acest moment, ne confruntăm și gestionăm o criză în aprovizionarea cu citostatice uzuale”, a anunțat joi dimineața conducerea unității. Conform acesteia, cauzele care au condus la această criză sunt multiple.

Acum, medicii de la Institutul Oncologic din Capitală cer neîncetat medicamente pentru pacienți. Ioana Mihăilă, noul ministrul al Sănătății, susține că a vorbit cu managerul Institutului Oncologic din Capitală și speră să poată rezolva criza citostaticelor în cursul zilei de astăzi sau cel mai târziu mâine. De asemenea, Mihăilă a precizat că a programat deja o discuţuie cu reprezentanții de la Politica Medicamentului și cei ai Asistenţei Medicale pentru a găsi soluții în acest sens, potrivit Realitatea PLUS.

Într-un comentariu postat pe Facebook, Vlad Voiculescu a spus că nu știa de această problemă. „Mă întrebați cumva dacă știam acum mai bine de o săptămână despre un document transmis astăzi? Nu, nu știam”, a scris fostul ministru.

Exit mobile version